Vad är en Big Rig?

Termen stora Riggen är en VARDAGLIGT UTTRYCK för en semi-lastbil eller en traktor och släpvagn. En stor rigg är en tvådelad lastbil som består av både en traktor och en släpvagn. Föraren sitter i traktorn eller förarhytt och en släpvagn är ansluten till traktorn. Godset transporteras i släpvagnen portion. I USA, stora rigg traktorer har normalt tre axlar: den främre eller styra axel och två bakre eller drivaxlar. Den styra axeln på ett stort rigg vanligtvis har två hjul, medan varje drivaxel har ett par dubbla hjul på varje sida av axeln. Detta leder till 10 hjul för den vanligaste typen av stora rigg traktor.

Vanligen kommer en stor rigg släpvagn har två tandem axlar som ligger på den bakre delen av släpvagnen. Varje axel har dubbla hjul på båda sidor. Därför är det typiskt för stor rigg släpvagnar har åtta hjul i alla. Som en släpvagn bara har hjul på baksidan och är det inte kan förflytta sig på egen hand.

Lasten släpvagn med en stor rigg hakas på traktorn via en apparat som kallas ett femte hjul. Vändskiva är formad som en hästsko och är placerad baktill på traktorn. Det möjliggör för bekvämt fäste och frigörande av släpvagnen.

På grund av sättet släpets hjul är placerade och det faktum att det endast bär halva sin vikt, är den stora borriggen föremål på fällbara vid tidpunkten för anslutningen mellan släpet och traktorn. Vanligtvis uppstår sådan falsning när föraren bromsar hårt under körning i hög hastighet. Denna gemensamma stora rigg olycka kallas en fällkniv.

Big riggar har många andra namn. De kallas 18-hjulingar, halvfabrikat, lastbilar släpvagn och traktor-släp i USA. I Storbritannien är det mer sannolikt att kallas långtradare, artics eller lastbil och släp. Australier och kanadensare vet den stora riggen som en semi. Exceptionellt stora långtradare kallas Juggernauts i Storbritannien.

finns några stora riggen traktorer konstruerade med sovande enheter bakom förarhytten. Dessa Sleeper enheter varierar mycket i design och kan vara så enkelt som en liten sängkläder avsnitt eller så lyxig som en liten men fullt utrustad studio. Allmänhet är sådana hytter avsedda att användas Interstate resor krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.