Vad är en Anti tippskydd?

En jättegryta, eller chuckhole, är en defekt i vägbanan som orsakas av miljöfaktorer som is, värme och regn. Naturkrafter äta bort på vägbanan, skapar en rad sprickor. Eftersom sprickorna börjar växa djupare, bitar av trottoaren material separata och dras ut av hjulen på förbipasserande fordon. Den resulterande hål i ytan av vägen kallas jättegryta: om den övertar gränser vägbanan och börjar tära på smuts nedanför, det är känt som ett Slukhål.

Ursprunget till uttrycket "jättegryta" är troligen relaterade till den karakteristiska form, vilket är ungefär rund och potten liknande. Termen används också av geologer för att hänvisa till naturlig erosion processer på stenar och i floder som bildar bassänger. Det används också i vissa delar av västra USA för att beskriva en smuts eller lera vältra används av nötkreatur och svin. Samtliga betydelser av ordet är tydligt kopplade, eftersom de alla beskriver gropar eller hål i en yta. En jättegryta är det naturliga resultatet av miljöförhållandena, särskilt i nordliga områden där vägbanan fryser. När vägen fryser expanderar det, vilket kommer att orsaka sprickor. Extrem värme kan också försämra kvaliteten på vägbanan. I kombination med den tunga slitage av en mängd fordon, kan en jättegryta form väldigt snabbt. Om det regnar, kommer tillväxten av jättegryta gå snabbare, eftersom vattnet kommer att äta sig på botten och sidorna av jättegryta.

Potholes inverka negativt körförhållanden, eftersom de gör vägen mer grov och ojämn . Som bitar av gångbana dras ut, kommer jättegryta växa allt större och djupare, och kan spridas snabbt över hela vägbanan om det inte snabbt åtgärdas. Av denna anledning väg besättningar inspektera regelbundet vägen att följa tecken på gropar och arrestera deras tillväxt om de upptäcks.

Road besättningar fastställa en pott hål genom att fylla det med ersättning trottoar material. Cold patchar används för små gropar i lätt trafikerade ytor eftersom de kan genomföras snabbt. Varm asfalt används i högtrafikerade områden eller på stora hål, eftersom det kommer att hålla mycket mer effektivt. Om vägen har blivit urkärnade med hål, kan det behöva en ny yta. Resurfacing en körbana innebär att strippa övre lager asfalt bort, uppruggning det understa lagret, och tillämpa en ny övre vägbana ytan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.