Vad är blyad bensin?

köpa blyad bensin är numera en sällan sedan dess progressiva förbud från USA och andra länder. Blyad bensin ursprungligen flytande bensin eller bensin som det kallas i andra delar av världen, som innehåller en tillsats av grundämnet i form av tetraetylbly. Blyad bensin var anpassad för allmänt bruk på 1920-talet, som en hjälp på traven utvecklingen av högre kompression motorer och ökat oktantal.

Bensin allmänhet förbrukas som bränsle i förbränningsmotorer, att göra sin omgivning kraftigt komprimerade . För att öka oktanhalter, kolväte blandas med bensen eller iso-oktan läggs i. Dessa är kolväten som innehåller bränslen som till slut skulle utvisas eftersom växthusgaser i atmosfären. Tillsatser var dock nödvändigt att minska kol uppbyggd i inre motorer, bättre förbränning räntan och underlätta en bättre tändning i kallt väder. Det brukade vara så att före tillsatsen av bly, tenderade bensin till pre-antändas eller detonera, orsakar en metall "pinga" ljud, en så kallad situation motor-knackning, som skadade motorn. Tetraethyl blyad bensin förändrades. Inte nog med blyad bensin klarar högre kompression miljöer, de också smörjas insidan och ventiler i motorn, skydda ventilsäten från erosion.

tvekar blyad bensin började med miljöaktivister och vårdpersonal. Uppenbarligen var blyad bensin oförenligt med katalysatorer installerats i många om-fordonen körs. Katalysatorer är anordningar används för att minska toxiciteten nivåer Automobile utsläpp. De är dock ineffektivt i närvaro av bly på grund av en kemisk förändring som resultat av interaktion. Environmental Protection Agency (EPA) steg snabbt att reglera mängden bilavgaser, som ledde till allmänt missnöje för blyad bensin användning.

dessutom hälso-och sjukvårdspersonal bedömt att konsumtionen av bly produkter, inklusive blyad bensin, korrelerade med den mängd bly som finns i människans blodomlopp. Detta kan orsaka blyförgiftning, ett tillstånd som främst orsakar neurologiska skador, gastrointestinala besvär, och kognitiva funktionshinder hos barn.

Förändringar i bensin komponenter har nu ersatts blyföreningar med andra lämpliga substitut. Tillsatser omfattar nu aromatiska kolväten, etrar och alkoholer etanol och metanol. I stället för bly är smörjande egenskaper, auto butiker säljer nu leda ersättningsprodukter för att uppnå samma effekt.

Eftersom Clean Air Act infördes den 1 januari 1996 försäljningen av blyad bensin har varit förbjuden i on-the-road fordon i USA, med innehav eller användning är föremål för höga böter. Andra länder har följt detta exempel. Blyad bensin för andra användningsområden, inklusive racerbilar, marinmotorer och jordbruksutrustning, kommer att förbjudas från och med år 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.