Vad är artikel 240?

Innan flygbolag avreglering 1978, hade alla flygbolag i USA särskilda åtgärder att vidta om de behövde avbryta en flygning eller försening en betydligt. Dessa steg kallades artikel 240, och oftast använder när flygbolaget var klart ansvarig för förseningen. I allmänhet inställda flygningar på grund av dåligt väder eller händelser utanför flygbolagets kontroll inte omfattas av denna regel, men många flygbolag har arbetat med människor som hade biljetter att få dem en plats på en annan planet eller bidra till att ge inkvartering för dem så att de kunde flyga ut nästa dag. sedan avregleringen, har de flesta flygbolag behållit en artikel 240, men detta kan variera med varje flygbolag. Den kloka resenären måste vara medvetna om sina rättigheter enligt flygbolagens tolkning av bestämmelsen, eftersom det inte är en ovanlig sak för flygningar försenade eller inställda genom en olyckshändelse eller problem med flygbolaget. När du planerar att flyga, ta med en kopia av ett flygbolags regel 240. Ticketing ombud inte alltid är medvetna om skydd för konsumenten. Om du bär "regler" med dig, kan du meddela sådana agenter på dina rättigheter, och av bolagets ansvar. Observera att artikel 240 är annorlunda för varje flygbolag. Många flygbolag kommer att omfatta följande:

  • Full återbetalning av ditt biljettpriset om er flygning är inställd
  • Bokning på ett annat flyg, ofta med samma flygbolag, utan extra kostnad -- även om denna flygning anländer tidigare än din tidigare schema flyg, eller om det bara kvarvarande platser är första klass
  • Bokning på en flygning från ett annat bolag för att få dig till avsedd destination utan extra kostnad

generösare tolkning av artikel 240 kommer även att omfatta Matkuponger till flygplatsen om du kommer att försenas under lång tid. Andra kommer att ge gratis hotellvistelser om du måste vänta över natten för att ta ett flyg som inte är inställt. Inte banken på de sista två rättigheter inte din artikel 240 för just det flygbolag har dessa åtgärder på plats. Dessutom, om du flyger från din hemstad, artikel 240 ofta inte kan erbjuda mat kompensation eller hotellvistelser eftersom du kan bara återvända hem. Observera också att i nästan alla fall, den enda åtgärden ett flygbolag kan ta vid förseningar eller inställd flygning är inte deras fel att återbetala din biljett.

När du bokar en flygbiljett, eller innan du bokar, se till att du får en aktuell kopia av artikel 240. Dessa regler kan komma att ändras. Du kan också leta efter de mest liberala tolkningar av regeln om du reser en längre sträcka eller att flygbolaget har en historia av förseningar. Behåll en kopia av regeln med dig, ett bra ställe att förvara det med dina andra resedokument. Om du flyger på flera olika flygbolag, behålla en kopia av varje annan politik, eftersom alla kan vara något annorlunda. Att veta vad dina rättigheter är och att lätt kunna informera representanter för dessa rättigheter med en kopia av reglerna kan bidra till en bättre resa borde det inträffar förseningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.