Vad är Trolling Motors?

Stora båtmotorer kan ibland skrämma bort fisken innan båten ens blir inom fiskerinäringen avstånd. För dessa situationer finns särskilda typer av utombordsmotorer kallas trolling motorer. Liten och tyst, trolling motorer tillåter båtar att långsamt och tyst rör sig genom vattnet utan att skrämma bort bytet.

Trolling tur hänvisar till en båt som rör sig genom vattnet i långsam hastighet med en agnade linje släpande bakifrån . Detta gör att bete för att "simma" genom vattnet och verkar mer levande. Denna teknik kan tillämpas på många olika typer av fisk såsom Bass, lax och öring. Medan stora båtar med gasdrivna motorer kan troll, en trolling motor är vanligtvis små, och eldrivna.

Fördelen med elkraft är viktigt eftersom det begränsar ljudnivån i båten. När cruising genom en lugn sjö, blir den virtuella tystnad av en elektrisk trolling motor ännu tydligare. Men som med allt annat finns det en avvägning. Trolling motorer lämnar mindre kraft och fart än sina gasdrivna kusiner. Som ett resultat, kan det ibland vara svårt att kontrollera vattenskotern med en liten trolling motor. Som regel de flesta experter anser att den mest kraftfulla motorn i grund och budget är det bästa att köpa. Så sätt kommer det att ge tillräckligt med ström om vädret blir dåligt och vattnet blir hackig och svår att navigera. Den extra effekt kan verkligen löna sig. I elmotorer drar ström från batterier som är allmänt tillgängliga i 12, 24 och 36 volt sorter. För båtar 16 fot och mindre, är 12 volt vanligen tillräcklig, men något större är det bäst att ha en högre spänning batteri. Mer spänning betyder mer makt, och glöm inte en backup i fall en misslyckas.

En unik funktion på trolling motorer finns att välja mellan både främre montera och bak mount modeller. Fördelen med ett front montera motor är större kontroll och manövrerbarhet, liknande till förmån för en framhjulsdrivna bil. Ett annat val är den typ av kontroll. Trolling motorer finns tillgängliga i både fot och hand styrmodeller. Av handkontrollen modeller ger bättre respons och frigöra utrymme på båten golvet eftersom det inte finns några extra pedaler eller kablar. Naturligtvis är nackdelen med att fiska med bara en hand. Foot kontroll, å andra sidan, frigöra händerna för fiske och för att fiska mer effektivt. Valet är upp till användaren för bästa sättet att sakta röra sig genom vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.