Vad är Tonneau Covers?

Tonneau täcker (uttalas ta'-no) används för att begränsa det bäddar för pickup bilar ger en styv lock som kan låsas på plats. De är praktiskt för säkring av last samt för att hålla sängen utan blad, väder, slitage och skräp.

Tonneau täcker kommer i en mängd olika stilar och prisklasser. Många installera utan borrning med hjälp av klämman-on-system som möjliggör enkel hantering. Enkla modeller erbjuder grundläggande säkerhet och skydda sängen, men är mindre flexibel i design. För att få bred tillgång till sängen, kan täcka behöver tas bort. är andra tonneau täcker avsedda att höjas från baksidan, ungefär som en motorhuv. Detta ger större tillgång till sängen och även förmåga att transportera mer gods över en stängd baklucka. Fyrvägs tonneau omfattar görs så att ryggen, främre eller båda sidor av locket kan höjas, så att mer bekvämlighet. Det finns också två och fyra-panel täcker som är sectional snarare än fast för en annan typ av tillgänglighet.

De flesta tonneau omfattar är väderbeständig, förlänga livslängden på sängen av trucken genom att bidra till att förebygga rost. I ett oskyddat säng, kan vatten samlas under icke-spray liners, vilket leder till kropp ruttna. Genom att täta sängen bort från elementen, kropp lastbilen fördelar också. Transport kan även visa bättre gas körsträcka från minskas luftmotståndet.

Vid sidan av säkring av last och avskräcka eller förhindra säng rost, kan tonneau täcker lägga i samma stil som en lastbil. Glasfiber täcker kan målas för att matcha fordon färg, medan svart tonneau täcker matchar trim av trucken.

Tonneau täcker varierar kraftigt i vikt beroende på storlek och byggmaterial. Till exempel en glasfiber täcka kan väga 125 pounds (57 kg), medan en cover gjord av hårt skal plast kan vara närmare till 35 pounds (16 kilo). Några av de ljusare tonneau täcker komma med ytterligare hårdvara så att locket kan hängas på en garage vägg för att lagra den ur vägen. Fördelen med den senare typen är att en person kan ta bort det utan hjälp.

För en del, tanken på en stel säng lock som måste avlägsnas för att dra större artiklar kanske låter obekvämt. I detta fall finns rollaway tonneau täcker. Dessa är byggda med stela lister i plast som rullar upp i en kapsel. Kapseln installeras vid sänggaveln under bakrutan och dra bandöglan att glida öppna locket längs tvärbalk. Luckan låses på plats i bakluckan. Med flyttbara täcka, om du gör ett oplanerat stopp på lokal Home Improvement Center, kommer du inte finna dig som önskar du hade tagit bort topper innan du lämnar huset.

Om du tillfälligt använder lastbil med en husbil skal, slide-in husbil, eller 5. hjul, fråga vilken tonneau omfattar kommer att tillgodose detta. I de flesta fall hårdvaran är diskret men varje modell är olika så är klar med clearance mått när du börjar shoppa runt. De med 5. Hjul kan föredra en sectional stil tonneau, i slutändan finns det dock många val för nästan alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.