Vad är Shocks?

Stötarna är en del av stödsystemet på rörliga fordon som minimerar slitaget på viktiga komponenter samtidigt tillhandahålla en högre nivå av komfort för passagerare. Bara om alla typer av stötdämpare arbete genom att utnyttja grundläggande mekanik hydraulik. Det är inte bara en typ av chocker som fungerar för alla typer av fordon. I själva verket finns det fem olika klassificeringar för stötar.

Ofta är det stötdämpare fylld med en vätska eller gas som bidrar till att absorbera förflyttningar av stöd fjädrar på fordonet, men samtidigt sätta press på däcken att hålla dem stadigt på vägen. Talan av chocker fungerar tillsammans med de fjädrar som också ingår i systemet med stöd till de flesta bilar. Mellan de olika komponenterna, är det möjligt att balansera belastningen på fordonet så att slitaget är även hela vägen runt hjulbas. Detta bidrar till graden av komfort som passagerare kommer att uppleva under cykling i fordonet. Eftersom det finns många olika typer av fordon, bör det inte komma som någon överraskning att det finns störningar tillverkade för olika behov. Standard chocker är konfigurerade för att passa de flesta personbilar på vägarna i dag. Mindre lastbilar ofta kräver användning av tunga chocker som ger lite mer stöd när dragande större belastningar än personbilar.

Flytta till utbudet av kommersiella fordon, finns automatisk nivåkontroll chocker som hjälper till att kompensera för justeringar i den totala storleken på lasten. Detta är till stor hjälp för mindre lastbilar som används för punkt till punkt leveranser runt en stad eller i omedelbar närhet. För långa lösningar distanser lastbil, kommer de flesta av dessa stora och mäktiga maskiner utnyttja justerbar luft chocker som ger en hög grad av stabilitet med tunga laster. För några av de största transportföretag, är installation av överbelastning chocker väsentliga. Överbelastning chocker fungerar bra när de transporterar tunga bitar av maskiner eller andra belastningar som överskrider den normala vikten av last.

Många typer av chocker kan köpas på ett Biltema, och ersättas med lätthet. Experter rekommenderar att chocker prövas åtminstone årligen med byte inträffar minst vart tredje till femte år. Vänta tills en eller flera chocker verkar misslyckas kan skapa kostsamma slitage på fordonet, samt vara ganska farliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.