Vad är Running Lights?

Lanternor är lamporna på framdelen av ett fordon som sätts på automatiskt när fordonet startas och stanna så länge som motorn är igång. Lanternor inte fungerar på samma ljusstyrka som strålkastare eller höga balkar. Även kallat varselljus eller DRN, de först var stor spridning på flera märken och modeller av fordon i USA i början av 1990. Även om USA för närvarande har ingen lag obligatoriska varselljus, många länder, inklusive Kanada och flera europeiska länder har lagar om varselljus.

Även om utformning och användning av varselljus har varit centrum för kontroversen, studier som genomförs av Insurance Institute for Highway Safety och liknande institutioner har funnit att användningen av varselljus är effektivt att förebygga dagtid, huvud -on kollisioner genom att öka synligheten av fordon. Men många menar att användningen av varselljus ökar bränsle utgifter och skapar möjligheter att försumma manuell drift av fordonets strålkastare på natten.

Ökade bränsle utgifterna, medan en legitim oro är faktiskt minimal med en ökade kostnader i genomsnitt cirka $ 5. 00 amerikanska dollar per år. Men många förare av fordon med varselljus glömmer att manuellt slå på sina lampor på natten. Eftersom varselljus är standard på de flesta varje fordon, och de bara operera från framsidan av bilen, inte bakåt, glömska på natten kan vara en farlig problem.

På grund av ökad säkerhet, nästan varje märke och modell av personbilar, pickup truck, van och SUV nu kommer som standard med varselljus. General Motors, liksom andra återförsäljare erbjuder eftermontering byggsatser för äldre fordon som inte har varselljus. Medan DRN är utformade för att vara automatisk, skall föraren fortfarande ansvaret för att aktivera sitt ljus vid mörkerkörning och i väder som skapar dålig sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.