Vad är Racing Stripes?

Racing Stripes är en typ av bil lack som oftast har linjer målade över längden på bilen. De är oftast sett på högpresterande bilar kan köra i höga hastigheter, men är också ibland ses på standard bilar för att få dem att verka snabbt. Ränderna är oftast ses som två parallella streck över längden på bilen och ner huva, exklusive fönstren placerade just inches apart. Vad som började som en praktisk bil detalj på ett team av bil cyklister på 1950-talet utvecklats till en flashig design för bilspel entusiaster och de som har en känsla för stil.

Ränderna som nu kallas dagens Racing Stripes sågs först på Cunningham team av racerbilar på 1950-talet. De var en amerikansk bil racing team som ställde upp i både USA och i Europa, och grundades och sprang av Briggs Cunningham. Cunningham dekorerad alla sina bilar med Racing Stripes-lagets traditionella vita ränder på blått-så att fans och lagkamrater kunde identifiera dem på under ett lopp. De gav också en knoppades ut föraren att anpassa sin bil i vägen eller kretsen. efter användning av racing stripes av Cunningham, som kallas "Le Mans stripes" efter ett populära franska lopp, kom de i allmänt bruk av andra grupper. På 1960-talet och början av 1970 att de kunde ses runt om i världen genom olika racingstall liksom på väg bilar. Carroll Shelby var nästa populärt att använda racing rand på sin Cobra sportbil som kom att kallas "Shelby. "

Strax efter Cunningham och Shelby, biltillverkarna började producera bilar med Racing Stripes standard-rakt ut av fabriken. Mest påfallande många kompakta sportbilar började introducera den nya mode uttalande, och nyligen Dodge Viper har vinna ryktbarhet med Racing Stripes, förmå många att kalla dem "Viper Stripes. "

Traditionen av racing ränder har bleknat in och ut i popularitet sedan 1970-talet. Vad användes endast en gång för modifierade sportbilar har sedan 1970-talet hade tillämpats även standard bilar, att ge dem utseende väg cyklister. Ränderna har av denna anledning fick comic smeknamnet "gå-fortare ränder," en förolämpning planade på dem som vill verkar ha anpassat bilar, utan dem. Somliga Lägga till nummer i huv, dörrar eller fönster för att förstärka denna bild började med racing stripes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.