Vad är Queen Mary?

Queen Mary , mer korrekt kallas RMS Queen Mary är ett fartyg som byggdes och drevs ursprungligen av Cunard och namngivna för maka till kung George V . Efter sin pensionering 1967> Queen Mary Cunard byggde Queen Mary 1934 i Skottland , och inledde formellt fartyget 1936. Fartyget ursprungligen var avsett att löpa Nordatlanten vägen, och det kort höll blå band för den snabbaste flygning över Atlanten, som normalt tar fem dagar att ta sig från London till New York och göra passage över 1000 gånger. The luxury liner var utrustat med en mängd bekvämligheter för passagerare, inklusive mycket fina passagerare semesterboende i First Class.

Under andra världskriget> Queen Mary Queen Mary The City of Long Beach förvärvade Queen Mary uttryckligen för Syftet med att använda det som ett museum. Stora delar av fartyget var rensad att göra plats för museet presenteras, och delar av det forna First Class boende hyrdes ut till ett hotellföretag. Fartyget fortsätter att vara öppna för allmänheten i dag, med besökare touring museet och bevarade delar av fartyget som bron, och man kan också stanna ombord. Efter att fartyget var förankrade i Long Beach, rykten om spöken och paranormala aktiviteter började snurra runt Queen Mary . Flera företag erbjuder paranormala turer av fartyget, och besökarna tycker om att berätta historier om sina möten ombord.

År 2003 Cunard väckte Queen Mary 2 i bruk. Kortfattat, höll denna efterträdare titel största kryssningsfartyget i världen, och under 2006 två drottningar möttes vid Queen Mary 2: s världsturné. Tillfället var märkt med ett utbyte av visslingar och fanfar mellan de två fartygen, med media på plats för att dokumentera händelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.