Vad är Light Rail Transit?

Light Rail Transit (LRT) är en typ av kollektivtrafiksystem som använder järnvägen bilar som är i allmänhet lättare än vanliga järnvägsvagnar och vanligtvis drivs av el. Skenorna av ett sådant system kan också vara smalare än standard gauge railroad. Systemet är inte nödvändigtvis en ny teknik, utan snarare en uppdatering av spårvagn teknik som används för att köra i vissa städer. Det finns några viktiga skillnader. En av de stora skillnaderna är att den lätt spårtrafik systemet kunna göra betydligt fler personer än den äldre tekniken. Ofta är en eller två andra bilar anslutna till leda bilen, gör det som ett litet tåg. Men det finns ingen regel som fastställer ett maximalt belopp av bilar en snabbspårväg tåg kan ha, vanligtvis finns tre eller färre per tåg.

Även om det finns fler än 20 Light Rail Transit-system i USA, och andra spridda över hela världen. Mer än ett dussin befinner sig i olika skeden av planering, särskilt i städerna där trafiken har blivit ett stort problem. Många tror att en snabbspårväg transitering avsevärt skulle kunna minska problemen med trafikstockningar i vissa områden. Många kör längs rätt sätt av större vägar, som en återspegling av rutterna många pendlare att ta på en daglig basis.

hastighet för lätt spårtrafik i USA genomsnitt bara drygt 20 miles (32 km) per timme. Den snabbaste i Denver, Colorado och Los Angeles, Kalifornien kan gå nästan 40 miles (64 km) i timmen, men de flesta är betydligt långsammare. Även denna typ av hastighet inte kan imponera på vem som helst kan det vara jämförbart med den genomsnittliga hastigheten för trafik under rusningstid. De dagar då överbelastning är särskilt dålig, kan det tom vara snabbare än rusningstrafik. Ytterligare, med alla hållplatser som bussar gör, är den genomsnittliga hastigheten på spårvägar nästan dubbelt så snabbt. Förutom körs på en ledningsrätt för en befintlig motorväg, kan snabbspårvägar också sättas i många andra områden. I vissa områden kan det köras som en förhöjd tåg. I andra fall kan det pågå under en kortare sträckor som en tunnelbana. I allmänhet systemen tenderar att köra på samma nivå som en motorväg.

En annan förbättring som gjorts för lätt spårtrafik är i tillgängligheten för personer med funktionshinder. Den spårvägar tågbyte kommer i allmänhet att tillhandahålla en plattform som är på samma nivå som golvet i tåget. Detta gör de med rörlig problem att komma på och av tåget med minimala avbrott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.