Vad är Kelley Blue Book?

Om du någonsin har shoppat runt för en ny eller begagnad bil, motorcykel eller båt, har du utnyttjat sannolikt Kelley Blue Book (KBB). Denna behändiga lilla referensguide listor värdena för bilar, lastbilar och andra fordon. Ofta hörs säljare eller köpare hänvisar till en bil "Blue Book värde" som de är referering KBB. Detta är "pågående" pris för fordonet, trots att utgångspriset kan vara högre eller lägre.

Medan Kelley Blue Book är användbart när du köper nya bilar eller andra fordon, är det särskilt användbart när man köper begagnade bilar. I Begagnad bil KBB är bilen bokförda värdet uppdelat i flera kategorier som bestäms av fordonets skick. En bil som anses vara i utmärkt skick kommer att ha ett högre värde än en bil som är bra, rättvist eller dåligt skick. Detta är mycket viktigt när man överväger köp av en begagnad bil för att du vill vara säker på att du får en rättvis skaka och inte överutbetala för ett fordon. Så hjälper det säkert att veta det bokförda värdet på bilen du funderar på. Den Kelley Blue Book kan också användas för att få värden i de kategorier av handel i värde, privat fest värde och suggested retail värde. Detta gör den blå boken ganska mycket oumbärlig. Den Kelley Blue Book listor också handeln värden på fordon. Du kan leta upp din begagnade bil eller lastbil och tillgång till handel värdet på fordonet. Om du planerar att handel fordonet på, kan detta ge dig en god uppfattning om att värdet på din bil är, och vad du tittar på när det gäller handeln med erbjudande från återförsäljaren. Den Begagnad bil blå boken är mycket populär och kan vara en stor hjälp när man överväger att köpa ett begagnat fordon. Det kan betyda skillnaden mellan att betala utgångspriset och kunna förhandla ner priset med några hundra dollar eller mer.

Den Kelley Blue Book finns både nätet och i pappersform. Online-versionen av den blå boken är en lättnavigerad verktyg som låter dig kontrollera begagnad bil värden eller ny bil prissättning. Det finns också en Kelley Blue Book för flera andra fordonskategorier, inklusive båtar, motorcyklar och veteranbilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.