Vad är Hjulinställningen?

Hjulinställningen är en justering en automatisk butik kan göra på ditt fordon för att se till att däcken är kalibrerade för att "punkt" rakt fram. Korrekt hjulinställning gör ett fordon styra enkelt och gör att däcken slits jämnt. När hjulen är inte anpassade olika problem som följd. kan Tires bli knuffade ur läge genom att oavsiktligt slå dem mot föremål såsom trottoarkanter och block parkering, eller genom att fånga en avdelare center cement samtidigt som en felberäknas tur. När ett däck har rubbats ur läge, dess inriktning på fordonet är något off-center. Graden av obalans inte är uppenbart att det mänskliga ögat, men effekterna kommer att bli märkbar. Det finns kontrollampa tecken på ett fordon i behov av hjulinställning. Däcket som pekar off-center kommer att dra fordonet i den riktning där ingår. Till exempel, om rätten främre däcket är puffade lite inåt (till vänster), kommer ratten dra åt vänster medan du kör på en plan, jämn yta. Föraren måste hålla en höger-dra i ratten för att hålla fordonet rubriken raka-även när du kör på en plan och rak väg. Detta är inte bara irriterande, men däcket som är ur läge kommer också bära förtid och ojämnt på grund av kontinuerliga dra ut på sin slitbanan. Dra kan också påverka bensin körsträcka.

Ojämn slitbaneslitage är ett tecken på att bilen kördes helt en stund med felaktig hjulinställning. Ofta inre däckets slitbana kommer slits smidigt medan det fortfarande finns gott om yttre slitbanan vänster, eller visum-versa. Resultatet är att däcken måste bytas förr snarare än senare. Om slitbaneslitage är "kupade" fordonet framfördes med däcken ur balans också.

Hjulinställningen normalt tar mindre än en timme. Fordonet skall placeras på en plattform som tillåter hjulen att snurra medan en dator beräknar orientering. Datorn jämför detta till en databas med tillverkarens specifikationer för året, fabrikat och modell av bilen. Om hjulinställning är avstängd, är en justering och fordonet provas igen. Balansering kan göras samtidigt, om det behövs.

Priset för en hjulinställning som vanligen omfattar roterande däcken, som också hjälper däcken slits jämnt. Priserna på hjulinställning varierar, men du kan leta efter där offerter. Fyrhjulsdrivna fordon kan kräva att alla fyra däcken ska vara justerade, men ofta endast de främre däcken behöver det. Om ditt fordon är fyrhjulsdrift med överdimensionerade däck och en hiss kit, bör du nämna detta till butiken när du ber om en offert. Inte alla butiker kan ta emot bilar med lift byggsatser och överdimensionerade däck. Du kommer också vilja fråga om de kommer att anpassa alla fyra hjul, eller bara den främre däck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.