Vad är Gear Oil?

De fordon som vi använder varje dag, till exempel bilar, lastbilar och motorcyklar, är komplicerade bitar av maskiner, som kräver god skötsel och vård. En produkt som är nödvändig för den normala driften av dessa fordon är växellådsolja. Växellådsolja är en smörjande motorolja gjord speciellt för transmissioner, differentialer, och överföra fall i bilar, lastbilar och vissa industriella maskiner. Den har en hög viskositet, eller tjocklek, för att garantera maximalt skydd av viktiga rörliga delar.

växellådsolja liknar på flera sätt till motorn olja som används för motorns smörjning, men har många olika egenskaper för att klara med de olika krav som ställs på den. Motorolja, till exempel, måste kunna ta en stor grad av värme utan att brytas ned, eftersom det smörjer delar i en motor som är i direkt anslutning till där förbränningen sker. Växellådsolja, dock inte når temperaturer på motorolja. Däremot är det förknippas med delar som går något långsammare och som långt ifrån förbränning i motorn, även om den blir uppvärmd avsevärt då fordonet körs.

På platser såsom överföring av ärenden och skillnader i synnerhet, trycket från samverkande metalldelar är betydligt mer extrem än motsvarande tryck i motorn, och detta problem är vad växellådsolja är gjord för. Några av föreningarna i den innehåller svavel och svavel bildar en skyddande beläggning på alla metalldelar det berör, förhindra direkt metall-mot-metall kontakt. Utan denna beläggning, på grund av de extrema tryck som uppstår, skulle dessa delar värme upp till den grad att det skulle vara farligt för den operativa förmågan hos fordonet och de delar som skulle snabbt slits ut.

I de flesta personbilar är växellådsolja inte något som måste regelbundet bytas ut, vilket är fallet med motorolja. För motorcyklar, å andra sidan är det rekommenderat att byta den varje 3. 800 miles (6. 000 km). En motorcykel är växellådsolja kommer bryter över tid och förlorar sin förmåga att skydda kopplingen och redskap. Ändra denna typ av olja i en motorcykel liknar förändras bilens motorolja. Det är bara en fråga om att torrlägga den gamla oljan, som ersätter oljepluggen, hällde den önskade mängden olja i överföringen, och ersätter locket. I detta fall är det viktigt att endast använda olja som är gjord speciellt för motorcyklar och skotrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.