Vad är E85?

E85 är ett bränsle som kan utnyttjas som är tillverkad av en blandning av 85% etanol och 15% blyfri bensin. E85 är utformad för att användas i flexibla bränsle fordon eller fordon med en motor för att köras på valfri blandning av etanol upp till 85%. Som av 2006, klassificerar US Department of Energy E85 som alternativt bränsle. Det finns många fördelar med att E85, inklusive den huvudsakliga källan till etanol som används i blandningen. Majs är den vanligaste källan, vilket gör E85 en förnybar resurs. Dessutom är E85 en högpresterande, ren förbränning och miljövänligt bränsle.

Även E85 är inte lika vanligt som blyfri bensin, blir det allt mer vanligt förekommande, särskilt i Mellanvästern där majs grödor är riklig. Många stora tillverkare av motorfordon, inklusive Daimler Chrysler, Ford, General Motors, Isuzu, och Nissan, har tillverkat flexibel bränslecellfordon sedan så tidigt som 1999 och antalet har ökat varje år. Potentialen för minskade beroendet av olja är en anledning att använda E85 är mer övervakade. Det är inte svårt för detaljhandeln bensinstationer att konvertera till E85 och det finns ett ökande antal stationer som erbjuder bränslet. Även gas körsträcka minskas med 10 till 15% med användningen av E85, priset på E85 har traditionellt varit lägre än blyfri bensin, med så mycket som US $ 0,80 per gallon (cirka 3,8 liter) hittills.

är det största hindret som branschen står inför en ökad medvetenhet och tillgänglighet. Även flexibla bränsle är ett alternativ som kan beställas med ett nytt fordon eller till en liten extra kostnad, många människor är inte medvetna om att deras nyare fordon E85 kompatibla. Kontrollera din fordonshandboken att se om du har en flexibel drivmedel. Om din manual inte läge du kan använda E85, är inte kompatibel. Om du är på marknaden för ett nytt fordon, kan den flexibla bränslealternativet bevisa ett klokt val om det finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.