Vad är DOM?

Termen FUD kan stå för något främmande föremål Debris, eller främmande föremål Skador, beroende på sammanhanget. I båda fall, referenser den ett objekt i ett läge där det inte hör hemma, till exempel en underhållsverktyg kvar i landningsstället på ett flygplan, eller ett löst föremål som flyger runt inne i kabinen på ett flygplan under flygning. Många använder termen "FUD" särskilt hänvisa till flygplan, men den kan också användas i samband med diverse övriga maskiner och fordon.

Främmande föremål kan orsaka stor skada på flygplan, även när de är små. Till exempel, ett verktyg kvar på landningsstället på ett flygplan skulle kunna förhindra landningsställ faller tillbaka, vilket skulle vara katastrofalt när planet kom ner till jorden. FOD kan också orsaka ett fel på kabintryck eller fel i en jetmotor. Sådana objekt potentiellt också sylt och olika mekaniska funktioner på ett flygplan, vilket hindrar den normala verksamheten. Eftersom FUD kan vara mycket kostsamma och potentiellt dödliga, många flygbolag och tillverkare arbeta för att förebygga eller minska FUD på sina flygplan . Till exempel jetmotorer har intag som är speciellt utformade för att avleda främmande föremål, som hindrar dem från att sugas in i motorn och underhåll besättningar följa särskilda regler när de betjänar plan, som omfattar användning av en checklista för att samla in alla verktyg i slutet av en service, se till att inga verktyg finns kvar i eller på flygplanet. Många flygplatser har också räfflor på sina banor, som syftar till att skaka främmande föremål lös före start. I en plan, minskar kabinpersonalen FUD av packning alla poster noggrant. Eftersom människor som har flugit på flygplan vet, är typiskt passagerare instrueras att stuva alla tillhörigheter under start och landning för att förhindra FUD och för att kontrollera föremål i deras närhet under flygning, och om ett objekt i ett plan har tillräckligt med fart, kan det skada den struktur av kabinen, vilket kan leda till ett minskat tryck. Lösa föremål kan också skada besättning och passagerare, förutom att orsaka FUD.

När ett främmande föremål orsakar skador på utsidan av någonting, det kallas externa FUD . Exempel på externa FUD omfatta fågel strejker på flygplan och verktyg skador. Inre skador är känd, fantasi, som "interna FUD. " Intern FUD ofta händer i cockpiten på ett flygplan, där en rubbas post kunde slå valfritt antal väsentliga kontroller, som kan orsaka problem för navigering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.