Vad är Crossover Cars?

Crossover bilar är bilar som har kropparna efter en SUV eller minibuss utan sätts på en bil chassi. Fördelen med crossover-bilar är att de erbjuder en ökning av utrymmena, särskilt för passagerare. Också crossover-fordon har en jämnare gång och bättre hantering än andra bilar med kropparna av stadsjeepar eller lastbilar som är inställda på en tyngre chassi. En av de största fördelarna med crossover-bilar får en ökad operativ effektivitet , översatt som bättre gas körsträcka. Detta beror på att chassit inte är så tung och därför crossover-fordon, också känd som en CUV eller XUV, är att inte behöva bära onödiga extra tyngd. Denna operativa effektiviteten är mycket eftertraktade, särskilt de som vill få bästa gas körsträcka kan de med högre bränslepriser.

Medan crossover-bilar blir allt mer populär på grund av bekvämlighet och effektivitet, har de stor nackdelar. Lastbilar och stadsjeepar är ofta tänkt att gå på väg och offroad. Det är en anledning till varför de har en tyngre chassi, vilket är mer varaktig. Dock är crossover bilar inte tänkt att gå av vägen, åtminstone inte på ett sätt som kan vara mycket ojämn på fordonet. För dem som har crossover-bilar, tumregel är att inte ta det någonstans att de inte skulle ta en normalstor bil.

Crossover bilar började komma ålder år 2007, när mer än dussin modeller drabbade marknaden i kölvattnet av rekordhöga gaspriserna. Den lätta lastbilen marknaden, vilket inkluderar både pickuper och stadsjeepar, hade varit på en betydande nedgång i flera år. Crossover-fordon sågs som svaret på Detroits elände. En kombination av komfort och effektivitet tycks resonating väl med förare, åtminstone i USA. Medan stadsjeepar minskade, ökade försäljningen av crossover-bilar 16 procent under 2007. Trenden kan fortsätta i många år framöver eftersom fler tillverkare börjar släppa modeller med fler funktioner och valmöjligheter.

Faktum är att diversifieringen av crossover-fordon som redan har startat. Hybrid delningsfilter finns redan på marknaden, vilket gör fordonen ännu mer bränsleeffektiva. Crossover väte fordon kan snart göra ett framträdande på lokal bil återförsäljare också. Medan bilmarknaden är relativt volatil, får sin övergång till en ny typ av fordon får ett stort uppsving med godkännandet av crossover-bilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.