Vad är Camber?

Termen camber verkligen har flera olika betydelser, beroende på tekniska inblandade principen. När det gäller broar, vägar eller vingar flygplan, är camber mängden böjd eller övergripande användas för att motverka effekterna av en last. Överväga vad som händer med en bro när ett antal tunga lastbilar tvärs över på samma gång. Utan camber, skulle centrum sag i en negativ riktning, sedan fjädra tillbaka till nivå när lastbilarna ledighet. Genom att lägga positiv camber, eller en svagt uppåtgående kurva, kan ingenjörer se till att bron bara flackar ut till en nivå position när vikt läggs. När det gäller en flygplansvinge, är camber används för att skapa lyfta och motverka effekterna av drag. Om du skulle titta på en last planets vinge framifrån, kanske du märker en uppåtgående kurva. När fullt lastade planet lämnar marken, utövar vikten av kroppen en nedåtgående dra på vingen. Eftersom vingen är böjd, eller kraftigt välvda , denna dragkraft bara orsakar vingen för att jämna ut, inte sag under belastning. Det vanligaste exemplet på camber vi möter varje dag är trötta anpassningen. De tre delarna av ett balanserat däck är toe, caster och camber. Tå är aktiv eller passiv riktning för ett däck som är sedda framifrån. Caster ståndpunkt är däckets centrum eftersom det rör axeln, antingen framåt eller bakåt. Camber mäts som graden av avvikande beteende från en 90 graders vinkelrätt anpassning. Med andra ord innebär negativ camber toppar däcken lutar mot varandra, medan positiva camber innebär toppar luta bort från centrum.

Vi kan anta att den idealiska camber för en personbil är däcken skulle vara en perfekt rak anpassning. I verkligheten, många bil experter rekommenderar en lätt negativ camber för bättre kontroll genom kurvor. Den lilla INBUKTNING gör däcken för att motverka effekterna av centrifugalkraften när du kör genom en sväng. Professionella lager bilförarna använder ofta positiv camber på höger sida däcken och negativ camber på vänster sida för att förbättra hanteringen i och ur vänstersvängar.

Felaktig camber justering kan leda till farliga ojämnt däckslitage, så det är viktigt att fordonsägare leta efter tecken på positiv eller negativ camber på alla fyra däcken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.