Vad är Autopilot?

En autopilot är en enhet, vanligtvis förknippas med flygplan, som hjälper till att vägleda plan med liten eller ingen input från en människa. Även om termen används normalt för flygplan, kan det hänvisas även till autopiloten på fartyg och rymdfarkoster. I vissa fall begreppet autopilot kan beskriva en futuristisk beskrivning av alla slags fordon som helt navigerar själv, inklusive marktransport som bilar. Det är i långa plan flygning som autopilot blir nästan en nödvändighet, eftersom det snabbt blir ganska omöjligt för en pilot som skall betala ständig uppmärksamhet mot himlen för den långa tid som krävs för att flyga. Även möjligt, och även om detta var och är gjort i många fall kan det leda till pilot trötthet, vilket i sin tur kan leda till misstag som kan få ödesdigra konsekvenser för flygningen. En autopilot tillåter piloten att överföra många av de vardagliga uppgifter långa flygning till ett automatiskt system, så att de kan endast hålla en distraherad fokus under lång tid, och avvärja allvarlig trötthet.

original autopilot dök upp i 1914 och visades i världen av Lawrence Sperry, som genomförde en flygning där han bort händerna från kontroller under en längre tid. Autopilot ingår ett system som förbinder gyroskopiska indikatorer till roder och hissar av flygplanet. Detta gjorde anläggningen till flykten både raka och nivå utan någon input från pilot, med gyroskop rättelse till variationer som kan uppstå.

Moderna autopilot har tre huvudsakliga nivåer de kan ställa till med varje påföljande nivå, med mer kontroll över flygningen av planet. Autopiloter är generellt mandat för något kommersiellt flyg fordon som har plats för fler än tjugo personer, eftersom dessa i regel farkosten att göra långa resor, och därför behöver de reservsystem av en autopilot. Mindre passagerarplan och personliga flygplan bara ibland har en autopilot system, eftersom allmänhet de flyger för bara några timmar åt gången, och piloten kan förväntas bli kvar i ständig kontroll av flygplanet.

första nivån av autopilot för ett modernt plan endast hanterar längdaxel av planet, och så är känd som en enda axel autopilot. Detta hjälper till att hålla vingarna nivå, så att flygningen inte rulla från sida till sida. Denna typ av autopilot är ibland kallas en vinge UTJÄMNARE. Den andra nivån av autopilot hanterar både längdaxel och tonhöjden tillgång planet, och är känd som en två-axlig autopilot. En två-axel autopiloten kan vara mycket sofistikerad, med radionavigationsutrustning att hjälpa korrigera flygningen ganska drastiskt.

Den tredje axeln i en autopilot, den gir axeln, är bara nödvändigt på större flygplan, hjälpa till att automatisera rubriken sig av planet. De flesta stora trafikflygplan har en treaxlig autopilot, och faktiskt nästan varje steg i processen, från start till landning, kan automatiseras. Särskilt på flygplatser med svåra väderförhållanden, såsom dimma, en kategori IIIb eller Autoland kan landning regelbundet utnyttjas, eftersom maskinerna kan kompensera för brister i synlighet. Kategori IIIc ytterligare automatiserar taxi, och även om de inte används, är att titta på att genomföras på vissa flygplatser, för en verkligt automatiserad flyg erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.