Vad är All-Terrain däck?

fyrhjulsdrivna fordon såsom sport Utility Vehicles (SUV) och några lastbilar har generellt all-terrain däck. Dessa däck är avsedda för både vid körning på väg och off-road körning, vilket är därför de är mycket resistenta mot punkteringar på grund av ojämn terräng. Dessutom, all-terrain däck tenderar att få starkare sidoväggarna än vanliga däck, även om detta inte alltid fallet. är all-season däck och all-terrain däck allmänt anses vara lika, men detta är ett falskt antagande. Året-runt-däck skapades för att ge förare med en mjuk gång i alla typer av väder. Dessa däck är ganska vanligt, och de flesta fordon säljs med all-season däck. Å andra sidan, all-terrain däck uppfanns för att förarna kan köra på alla typer av vägar. Dessa däck har ett större steg, vilket ger extra dragkraft samtidigt utvisning stora mängder lera, snö, eller rock.

All-terrain däck är hållbara och hårda, vilket gör dem till en populär däck med förare som tycker om att köra off-road. En av de få nackdelarna med all-terrain däck är att dessa däck är inte lika förlåtande som vanliga däck. Kort sagt, en bil eller lastbil som är utrustad med all-terrain däck kan vara något svårare att kontrollera, men de flesta förare som anpassar sig till denna typ av däck inom en kort tidsperiod.

Förare som vill spendera en avsevärd tid att köra i synnerhet leriga förhållanden kan vara bra att titta in mud-däck terräng. Mud-däck terrängen liknar deras all-terrain motparter, men dessa däck är speciellt framtagen för leriga vägar. Mud-terrain däck kan användas på vanliga vägar, även om de är bäst lämpade för vägar som är täckt av lera. Som med all-terrain däck, mud-terrain däck har stor slitbanor som är tänkta att utvisa lera, stenar och små bitar av skräp. När du handlar för alla typer av däck, är det viktigt att beakta vilken typ av vägar som man kommer att använda. Medan all-terrain däck kan vara lämplig för vissa tillämpningar, dessa däck är inte det bästa valet för alla förare. Eftersom det finns många olika typer av däck på marknaden, tar tid att förstå varje typ av däck är avgörande.

En del människor väljer att köpa två uppsättningar däck, så att en uppsättning kan användas för terrängkörning tillämpningar, medan en annan grupp kan användas för daglig körning. Människor som lever under svåra klimat kanske fundera på däck som är speciellt gjord för olika typer av nederbörd, eftersom dessa däck kommer att fungera bäst i alla slags väder. Däck av alla typer kan köpas från däck återförsäljare, online, eller genom en allmän mekaniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.