Vad är Air Traffic Control?

Tusentals flygplan flyger över hela världen varje dag. Deras rörelser övervakas och styrs av flygledningen, en tjänst som de flesta nationella regeringar fond och stöd. Flygkontrolltjänsten är utformad för att hålla flygplanen bort från varandra och se till att flygtrafiken fungerar smidigt och effektivt. Dessutom, i många länder, är flygkontroll är första instans i akuta situationer med flygplanet. Det finns många aspekter att flygledningen. Många är bekanta med flygledningen torn monteras på flygplatser för att övervaka inkommande och utgående flygningar. Det finns också regionala Command Center som hanterar flygtrafiken i en viss region, och många nationer har en central kontrollstation också. Militärbaser och anläggningar har också egna flygledning, även om den militära enheter säkert kommunicera med personer som hanterar civilt luftrum. Dessa anläggningar kombinera sin personal och utrustning för att säkerställa att alla flygplan i luftrummet över ett land övervakas medan flygningen.

På flygplatser, flygledare och bestämmer när planen kommer att lyfta och landa, och som banor de kan använda. Ground regulatorer arbetar direkt med flygplan, samordna sina rörelser på marken för att säkerställa att de når rätt banor och terminaler. När ett flygplan lyfter, det övervakas av en regional Control Center, och när planet reser, kan det lämnas ut via flera regionala centra, inklusive internationella flygledningen center vid behov.

Teknologin i flygledning är ganska omfattande. Planes kommunicera med marken via transpondrar och radioapparater, samtidigt som flygledarna använder olika verktyg för att rita flygplan i luften. Flygledare har omfattande utbildning i användningen av sin utrustning, och de måste också vara bra på att tänka på sina fötter och rumsligt tänkande. De måste också kunna fatta snabba beslut i akuta situationer, och pressen på arbetet kan bli mycket intensiv, särskilt under perioder av flygningen.

Eftersom tydliga och snabb kommunikation är avgörande, kommersiell luftfart piloter och flygledare runt om i världen förväntas i allmänhet att tala engelska. Regionala flygledare får använda sitt modersmål när de kommunicerar med medborgarna, men de måste också kunna prata med piloter från andra länder. Genom dikterar ett universellt språk för flygplan kontroll, kan alla länder vara säker på att flyget är smidig och säker för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.