Hur vet jag min bil eller lastbil’s Gross Vehicle Weight?

Totalvikt (bruttovikt) är den totala vikten av en bil, inklusive all last och passagerare. Ett fordon kan vägas manuellt eller genom att besöka eller forska fordonets tillverkare. Utan passagerare eller last, är detta minska vikten. Vikten av passagerare och gods läggs därefter till bromsa vikten att ge totalvikt. Den totalvikt förändras ständigt, medan bromsa vikten förblir densamma. En bilens vikt kommer aldrig att förändras, precis som vikten av något föremål, t. ex. ett kylskåp, skrivbord eller telefon-förblir konstant. Naturligtvis kommer ett skrivbord med böcker ovanpå väga mer än bordet av sig själv. På samma sätt kommer en bil med last och passagerare väger mer än en tom bil.

Om ett fordon är att dra ett släp av något slag, hela släpvagnens vikt anses inte vara en del av brutto-fordonets vikt. Endast vikten av den del av släpvagnen som fäster vid bilens dragkrok-tungan vikt-anses vara en del av ett fordons bruttovikt. Ytterligare punkter som ingår i totalvikt är passagerare, last, bränsle, kylarvätska och alla tillbehör. Dessa måste alla vägas separat och läggas till bilens vikt. En av de två metoder för vägning ett fordon är bärbar hjulaxel vägning. Detta är den vanligaste metoden för att bestämma en bils vikt eftersom det kan gälla alla typer av fordon. I detta förfarande är portabla vågar placeras under varje axel. Denna metod används ofta eftersom det är billigast, men fler axlar fordonet har, desto fler enheter och tid som krävs. Den andra metoden för att bestämma totalvikt på ett fordon är att använda en full längd platta våg. Används mindre ofta, ger denna metod högsta noggrannhet när det gäller totalvikt. En tallrik våg används på ett fordon som är grop monterad, inte ytmonterade. Enskilda axeltryck kan sedan bestämmas. Även effektiv, har denna metod nackdelar. Det är dyrt, och vägytan måste vara fast och jämn.

en totalvikt rating är ett tal som beräknas av fordonstillverkaren som viktgränsen. Av säkerhetsskäl bör ett fordons bruttovikt överstiger detta antal. Problem som kan leda omfatta fel på bromsarna eller blowouts tröttna. Som med bestämning bromsa vikt, kan betyg hittas genom att besöka tillverkaren eller forska på Internet. Ibland är detta antal är även upptagen i en etikett på bil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.