Är Stick Byten Billigare än bilar med automatisk växellåda?

En bil med manuell växellåda, eller stick shift, är billigare än en automatisk växellåda, inte bara på bilen mycket, men även på lång sikt. Dock är skillnaden inte lika extrem som vissa förare anser att det, särskilt med sena modellbilar. Ur biltillverkarens perspektiv, stick skiften är mycket billigare att installera än automatiska växellådor, och detta pris avspeglas i klistermärke priset. På lång sikt, som drivs av erfarna förare, stick skiften är mer bränsleeffektiva, vilket leder till betydande besparingar under hela löptiden för en bil. När det gäller klistermärke pris, stick skiften är onekligen billigare än automatiska växellådor. Prisskillnaden är vanligtvis inte överdrivet, och när de köper en dyr bil, kan det inte vara oerhört viktigt. På grund av den ökade efterfrågan på automatlådor, kan det också ibland vara svårt att hitta stick skift: du kan behöva placera en särskild ordning för en bil med manuell växellåda, snarare än att köra en bil utanför partiet i dag.

Skillnaden i effektivitet mellan automatiken och håll förskjutningar brukade vara mer uttalad. Under 1990-talet började de flesta biltillverkare att förbättra effektiviteten i automatiska växellådor, vilket gör dem köra mjukare och använda bränslet effektivare. Skillnaden i bränsleförbrukning mellan de två är nästan försumbar, speciellt i bilar tillverkade efter 2000, men erfarna förare kan ändå spara pengar körning stick skift. Det är visserligen möjligt för föraren att uppnå bättre kontroll och bränsle ekonomi samtidigt kör en käpp, att föraren måste vara erfarna och förtrogen med motor dynamik. Få förare, och i vissa fall faktiskt driva sin käpp skift så ineffektivt att bilen är mindre bränsleeffektiv än en automatisk version av samma fordon. Speciellt för yngre förare, en automatisk kan vara ett säkrare och mer effektivt beslut.

När du köper en ny bil, kommer en käpp förskjutning vara billigare än en automatisk, men inte mycket, verkligen inte tillräckligt att det bör vara en viktig faktor i beslutet om vilken typ av överföring till köp. För erfarna förare som förstår hur man kör en bil för maximal effektivitet, kommer en pinne vara betydligt billigare än en automatisk. Dock kommer de flesta förare tycker köra en automatisk vara jämförbart med köra en pinne, i fråga om kostnader. Förare som vill ha hög prestanda ur sina fordon kommer att bli lika bra på ett high end automatiken eftersom de kommer med käpp skift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.