Vad är stänkskärmar?

stänkskydd är gummimattor monteras direkt bakom hjulen på bilar och lastbilar. Huvudfunktion stänkskydd är att skydda andra bilar från lera och annat skräp slängde ut av däck. Ganska ofta i terräng eller regnar, bil och lastbil däcken är delvis nedsänkta och centrifugalkraften skickar lera och skräp mot baksidan av fordonet. Även om de officiellt kallas stänkskärmar, mattor dessa gummi också avleda löst grus och överdriven regnvatten.

stänkskydd är inte alltid standard tillbehör för personbilar, men nästan alla kommersiella fordon och använda dem som säkerhetsfunktioner på väg . Lastbilar dragande löst material såsom grus måste vidta förebyggande åtgärder mot olyckor orsakade av kringflygande. Användningen av stänkskydd på kommersiella fordon kan till och med uppdrag inom vissa områden. I likhet med många andra eftermarknaden fordonstillbehör, klaffar lera har blivit populärt sätt att uttrycka sig själv. Automotive leverera butikerna har ett brett utbud av stänkskydd som förekommer tecknade figurer, kända logotyper och korta känslor liknar bildekaler. Vissa företag faktiskt beställa skräddarsydd stänkskydd som förekommer deras namn och kontaktuppgifter. Installation av stänkskydd är vanligen inte svårt, men det kan vara väldigt rörigt och tafatt. Några bultar eller skruvar ned toppen av stänkskydd på ramen och underkanten är lös.

stänkskydd spela en användbar tjänst, men att de är ingalunda ett krav för säker körning. Bilägare kan upptäcka att dessa klaffar bidrar till att hålla underrede av fordonet renare genom omdirigering sprayer i grumligt vatten. Små föremål på landsvägen kan sparkas upp däcken, utan stänkskärmar förhindra ytterligare skador. Många förare som inte använder stänkskydd kan upptäcka ett distinkt mönster av splattered lera bakom varje hjul väl. Små nicks och repor orsakade av kringflygande kan också förebyggas med tillägg av lappar kvalitet lera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.