Vad är slitbaneslitage?

Om däcken på din bil har loggat några miles, kanske du vill ta en närmare titt. Med tiden slitbaneslitage mönster kommer att ange om dina däck är väl balanserade, anpassade och uppblåsta. När bilen är i gott mekaniskt skick och däcken är ordentligt pumpade, slitbaneslitage visas även. Titta ner ansiktet av däcket från insidan till utsidan, borde det inte finnas någon märkbar skillnad i slitage. Köra en palm ner ansiktet av däcket bör visa en slät, jämn yta utan vågor. Om den mekaniska skick front-end är inte så tiptop, visas den i slitbanan slitage. Till exempel, när däcken är inte balanserad, kommer fordonet vibrerar vid vissa hastigheter och ratten kan skaka. Slitbaneslitage i det här fallet blir "kupade" ner ansiktet på däcket. Mönsterdjup undulates ojämnt, kände enkelt genom att köra en palm ner däcket.

kupade slitbaneslitage kommer från däcken "studsa" vid vissa hastigheter på grund av den obalanserade vikten av däcket. En grov parallell kan vara att överväga hur en tvättmaskin i centrifugering kan börja "Bang ur balans" när vikten av kläderna är ojämnt fördelad. För att balansera däcken, är vikter placeras på fälgen för att hålla däcken roterande väl på vilken hastighet som helst.

Anpassningen är en annan front-end justering. När däcken är inte anpassad anser föraren en höger eller vänster dra i ratten och bilen tenderar att svänga i riktning mot draget. På grund av den konstanta korrigerande drag, är körsträcka något lägre och den främre däcken slits ojämnt. Insidan slitbanan kan nötas snabbare att utsidan, eller vise versa, beroende på hur anpassningen är avstängd. När slitbaneslitage blir ojämn, korrigera anpassningen kommer inte att göra styrningen känns helt normalt, så ojämn trampa själv skapar friktion mot trottoaren. I de flesta fall kommer en mekaniker rotera dessa däck på baksidan. Så länge det finns gott om mönsterdjup kvar, kommer de uttjänt även igen. Men om slitbaneslitage är överdriven i kanterna, är trötta ersättning nödvändig. Detta kan vara en kostsam läxa, eftersom däcken kanske bara har en bråkdel av de miles de är avsedda att nå under normala förhållanden, och många trampa på andra ställen i ansiktet.

Slitagevarnare kan också uppstå när däcken är rutinmässigt körs över-uppblåsta eller för lågt. Körning med för lågt däck kan förstöra sidoväggar förtid skapar sprickor och svagheter i däcket väggar. Omvänt, körning med över uppblåsta-däcken kommer så småningom att leda till snabbare slitbaneslitage ner mittlinjen av däcket ansiktet, jämfört med de inre och yttre kanter. Om du köper en begagnad bil, kolla slitbaneslitage noggrant. Om fordonet har nya däck, kan de gömma front-problem slut. Du kan be om kvitton att vara säker på nyinstallerade däcken har varit balanserad och anpassats, eller vara beredd att få arbete själv.

Med vår nuvarande beroende på fordon, människor log många miles men inte alltid hittar tid för rutinmässigt underhåll. Kontrollera slitbaneslitage är ett sätt att snabbt se om däcken är balanserade, anpassade och väl uppblåst. Regelbundet roterande däck från framsidan till baksidan också hjälper till att hålla däcken bär jämnt, som främre däck normalt förbrukas snabbare än bakdäcken.

Bortsett från underhåll av fordon, slitbaneslitage mönster används också i kriminalteknik. Avgjutningar av bana visningar kvar på brottsplatser kan inte bara avslöja vilken typ av däck, men unika egenskaper slitbaneslitage mönster som kan ge starka indicier för att koppla ett visst fordon till ett brott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.