Vad är järnväg?

Termen "järnväg" har olika betydelser, beroende på region av världen. Generellt sett är järnväg definieras som ett intercitytåg transportsystem som går på särskilda spår som har ett separat väg. Vissa amerikaner använder även termen med hänvisning till Tunnelbanesystem, såsom förhöjda tunnelbana spår i New York och Chicago. Denna amerikanska användning är tänkt att skilja mellan dessa system från andra offentliga systemen för transitering tåg som kan dela väg med trafik.

Normalt tunga spår körs från en stad till en annan genom ett enda tåg operatör, men detta Företaget kan tillåta andra företag att utnyttja spåren. På detta sätt kan operatörerna skapa ett nätverk av användbara spår utan att personligen lägga dem. Eftersom spåren delas mellan flera aktörer, är mätstickan standardiserade för att säkerställa att alla tåg får plats på dem. Användningen av spåren är också noga planerad för att undvika kollisioner.

skillnad intracity pendeltåg, hanterar tunga godstransporter på järnväg förutom passagerare. Tågen själva kan vara tyngre eller lättare än de som används i city transit, och de tenderar att vara långsammare. De är också konstruerade för långa resor, med persontåg erbjuder badrum, restauranger bilar och sängplatser. Dessa tåg kan bli mycket långdragna och besvärliga, så betyget på järnväg hålls medvetet försiktigt, så att tågen inte behöver klättra uppför branta berg eller snabbt sjunka. Banorna är också oftast lätt böjd, så att tågen inte störta när de turas om med hög hastighet. Eftersom tunga spår körs på en särskild rätt sätt, tåget sällan har att hantera fordon trafik. Undantaget från denna regel sker på tåget korsningar, där ett tåg kan behöva korsa en allmän genomfartsväg för att nå ett mål. I detta fall har tåget oftast rätt sätt, även om den bromsar innan korsningen för att säkerställa att alla bilar i närheten stoppas. För förare kan vänta på ett tåg passerar vara frustrerande när tåget är extremt lång.

Särskilt i USA, järnvägstrafik gång härskade, med tusentals av miles av järnvägsspår kors och tvärs i landet. Med uppkomsten av biltransporter, minskade användningen av tung järnvägstrafik, men många varor är fortfarande transporteras med tåg. Vissa tåg entusiaster tänka varmt om denna epok, och de ägnar mycket tid och energi åt att forska spårbunden trafik. Många av dessa tåg entusiaster också mycket tycker om att tågresor, föredrar tåget under körning, flygande, och busing eftersom det ger dem möjlighet att långsamt njuta av landet medan du reser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.