Vad är ett vevhus?

en integrerad del av en förbränningsmotor, är vevhuset en borrad metallram som rymmer flera delar, bland annat vevaxeln. Dess huvudsakliga universell funktion är att skydda vevaxel och vevstakar från skräp. I enkla tvåtaktsmotorer, tjänar vevhus flera roller, och används som övertryck kammaren för bränsle-luft-blandningen. I mer komplexa fyrtakts-design, är det avskurna från denna blandning av kolvar, och istället arbetar främst för att lagra och sprida olja. I en fyrtaktsmotor, det sitter nedanför cylinderblock, och i båda typerna utgör den största fysiska hålighet i motorn.

De flesta moderna vevhus gjorda av aluminium, som ger en lätt men ändå stark design tåla de tryck som utövats under motorns normala användning. I normalt aspirerade fyrtaktsmotorer, som är motorer som inte har en turboaggregat , är en liten grad av trycket i fall önskvärt att hålla ute damm och andra potentiellt skadliga partiklar samtidigt som oljan ordentligt belägen. Alla motorer som en del av deras normala funktion, ge en liten mängd oförbränt bränsle och avgaser att fly in i vevhuset. Denna kollektiva material kallas blow-by . är en positiv vevhusventilation ventil, eller Vevhusventilation, vanligtvis används som en del ett övergripande tryck kontrollsystem, för att reglera mängden blow-by kastas ut från vevhuset. Passerar Vevhusventilation, är utvisas blow-by återvände genom systemet, tillbaka till en del som kallas insugningsröret , där det återanvänds i förbränningsprocessen. Denna konstruktion antogs delvis av lagstiftningen impulser, eftersom tidigare konstruktioner bifogats inte och får blåsa från att komma direkt ur motorn, och genererar betydande miljöskador. PCV system inte används i tvåtaktsmotorer, eftersom alla blow-by bränns i det normala flödet av luft och bränsle.

Korrekt vård av vevhus och inre delar är avgörande för en väl fungerande motor. Upprätthålla en lämplig mängd ren olja är avgörande, och är mätbara med hjälp av ett enkelt verktyg som kallas mätsticka , en enkel längd av metall som på ett tydligt visar att förbrukningen av olja. Samtidigt kontrollera den regelbundet kommer att visa hur mycket olja finns, oförbränt bränsle som samlar i vevhuset kan ha en negativ påverkan smörjande oljans kvalitet, så regelbundna oljebyten är avgörande. Dessutom kan ett felaktigt trasig i maskin eller en med torra, spruckna kolvtätningar kan ge för mycket gas som läcker förbi kolvarna i vevhuset, genererar farligt höga tryck som kan orsaka motorskador och misslyckande. Tidiga symtom på att inte sälar omfattar olja läcker ut från Vevhusventilation eller förbi oljestickan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.