Vad är ett varv?

ett varv är ett område som har utsetts för att bygga, reparera, utrusta och underhålla båtar, fartyg och andra Seabound fartyg. Man kan byggas på land samt på någon vattensamling, och kan användas av militären, en privat fest, ett aktiebolag, eller kan användas av allmänheten, ofta på en förutbestämd monetär takt. Termen varvet kan betyda samma sak, men ofta hänvisar särskilt till den areal som används för reparationer. Dockyard är oftare används i Storbritannien, där man hänvisar till en Navy Yard. Termerna används ofta omväxlande, dock.

Specialized utrustning behöver byggas vid varv finns, som syftar till stöd för transport av båtar och delar, samt att bidra till bygget av nya fartyg. Kranar hittas ofta i närheten av ett varv för detta ändamål, som kan vara flytande eller ligger på mark med tillgång över vattnet. Fartyg och båtar är vanligtvis väckts på land genom en slip, som är en sluttning byggas från vatten till land. Ofta måste stora inhägnader också finnas när stora fartyg kan bearbetas på, speciellt målade, utan inblandning från dåligt väder.

De flesta stora varven runt om i världen ägs av privata företag och entreprenörer som bygga och underhålla fartyg för Naval militära ändamål. Offentliga varv som görs för att skapa och underhålla militära fartyg kan också styras, finansieras och drivs av regeringen i det land där de är belägna. Skeppsvarv vanligtvis används dock för civil eller statskontrollerade fartyg.

skeppsvarv som finns på land kallas torrdockan , och är nödvändig när fartygen ursprungligen byggs. Denna typ av brygga måste också användas när reparation av ett hav fartyg finns under vattenlinjen på båten där havsbaserade reparationer inte skulle vara möjlig. En annan typ av torrdockan är en TORRDOCKA, som liknar en stor murad pool. Ett stort fartyg förs in i en TORRDOCKA, och en gång säkrade, kan vattnet dräneras runt den så att den korrekta reparation kan göras. Vattenbaserade varv som kan transporteras genom vattnet kallas flytdockor, och är viktiga när båtar måste repareras nära den plats där de används, som i sjöslag. Slutligen, då fartygen är uppdelat eller inte längre behövs, skickas de till en liknande anläggning som kallas Fartygsskrotning , där de demonteras och delarna antingen återvinns eller skrotas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.