Vad är ett luftfilter?

ett luftfilter är en viktig del av bilens insugningssystem, eftersom det är genom luftfiltret att motorn "andas". En motor behöver en exakt blandning av bränsle och luft för att köra, och alla luft kommer in i systemet först genom luftfiltret. Luftfiltret syfte är att filtrera bort smuts och andra främmande partiklar i luften och hindrar dem från att komma in i systemet och eventuellt skada motorn. ett luftfilter på din bil är i allmänhet ganska billigt, på grund av filtrets enkel konstruktion. Ett luftfilter är i allmänhet en pappers-liknande eller fibermaterial, vikta dragspel stil och placerade på en plast eller metall ram för att passa bilens innehavare luftfilter. Ett luftfilter kan också göras av en bomull eller tyg-liknande material, som sedan oljade för att öka luftflödet genom filtret. Luften filterhållaren är vanligtvis en plast eller metall låda där luftfiltret sitter. Generellt är luften filterhållaren ansluten till insugningsröret med ett stort plaströr genom vilken luften strömmar.

Ett rent luftfilter är viktigt för bilens prestanda. Detta innebär att din luft filter ska bytas regelbundet, eller din gas körsträcka kommer att drabbas. Ett smutsigt luftfilter kan också orsaka andra system för att köra ett ineffektivt sätt, till exempel utsläpp kontrollsystem, som reglerar bilens luft-bränsle blandningen. Ett smutsigt luftfilter kan också orsaka dina tändstift som antänder bränslet i förbränningsrummen, att smutsa, eftersom det blir för mycket bränsle utan tillräckligt med luft, om ditt tändstift foul, kan du få problem att hålla bilen körs.

bilens luftfilter bör bytas minst en gång om året. Dock kan ett luftfilter måste bytas ut oftare om du bor i ett område med grusvägar eller kraftig förorening, eftersom dessa faktorer kan orsaka ett luftfilter för att bli smutsig snabbare. Du kan ha en mekaniker inspektera ditt luftfilter och ändra den vid behov, under ett oljebyte eller din årlig tune-up. Om du planerar att byta luftfilter själv, leta efter ett stort plaströr leder bort från toppen av motorn. Röret ska ansluta till en stor låda som kan vara runda eller fyrkantiga, plast eller metall. Den luftfilterboxen kommer att ha en topp som kommer iväg för att komma åt luftfiltret. Om filtret materialet svartnade är smuts begränsar passagen av luft och filtret bör bytas.

Ersätta dina luftfilter är en av dessa enkla arbeten som Du bör göra regelbundet för att upprätthålla bilens prestanda och förlänga dess livslängd. Ändå är luftfiltret ofta negligeras, antingen av okunskap eller glömska. Du kanske upptäcker att föra register över något underhåll har gjort med din bil, tillsammans med datum och miltal, hjälper dig att komma ihåg när ditt luftfilter beror på för inspektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.