Vad är ett krigsfartyg?

krigsfartyg är varje fartyg konstruerade främst med bekämpning i åtanke, till skillnad från handelsfartyg, fartyg transport och fritidsbåtar. De har i allmänhet en viss grad av inbyggd offensiva kapacitet, och är också byggda för att klara mer skada än andra typer av fartyg. De kan också vara utformade för att vara mer lättmanövrerad än handelsfartyg. Under perioder av aktivt krig, kan handelsfartyg vara beväpnade för att fungera mer som örlogsfartyg, för att komplettera en militär och att försvara sig för att säkert transportera gods. Generellt är ett örlogsfartyg en del av en större nationell flotta, men i vissa fall en enskild person eller stora företagskunder företag kan ha ett krigsfartyg eller grupp av örlogsfartyg för sina egna personliga syften. I det avlägsna förflutna, stora flottor av Grekland, Persien och Rom bestod av grupper av ett kök-typ krigsfartyg. Dessa fartyg var ganska besvärliga, och förlitade sig till stor del på deras egen vikt som ett vapen, ramma andra fartyg. Battles bestod av de fartyg som går in nära håll, där besättningen kunde anfalla varandra med handen vapen. Ett undantag från detta var under en kort period i Hellenistic Age, varade till omkring 2: a århundradet f. Kr. , när katapulter användes för att anfalla från fartyg till fartyg. Efter att de föll ur bruk, var projektil attacker inte sett mycket igen förrän ungefär 16th century. I den 16: e århundradet hade krigsfartyget utvecklats betydligt. De nu fartyg segla, mycket snabbare, mycket mer lättmanövrerad, och utrustade med kanoner som snabbt kan laddas om och sköt för att ödelägga andra fartyg och attackera befästningar på land. Vid mitten av 17th century krigsfartyget hade utvecklats för att verkligen förödande proportioner, med stora man-of-wars redovisade dussintals kanoner och stora sjöslag som äger rum regelbundet.

By the 19th century saker hade ändrats en gång igen. Krigsfartyget blev nu ett fordon som drivs med ånga, och istället för att skjuta kanoner de började med exploderande granater. Med exploderande granater kom behovet av mer avancerade avskärmning, vilket ledde till införandet av metall rustningar. De örlogsfartyg hade blivit ironclad och vapen placerades på roterande torn, vilket gör att ett mindre antal kanoner rikta mycket mer exakt utan att fartyget behöva vände bredsidan till ett mål.

År 1906 den brittiska flottan släppte Dreadnought , en massiv ångdrivna, tungt bepansrade örlogsfartyg utrustade uteslutande med stora pistoler för att attackera andra fartyg från stora avstånd. Detta örlogsfartyg var i stort sett immuna mot tidigare mönster, och alla andra nationella Navy släppt sina egna versioner av moderna krigsfartyg inom några år. Samtidigt, ett snabbare, mer lättmanövrerad, men mindre bepansrade typ av krigsfartyg utvecklades, en så kallad slagkryssare.

världskriget hade en stor del av utvecklingen av krigsfartyg också. Ubåten, som verkligen hade utvecklats under första världskriget, kom i full framträdande med den tyska U-Boat, som visade sig vara brutalt effektiv vid nedstängning av rederier. Hangarfartyget utvecklades också under denna tid, i egenskap av en mobil lansera grund för flygattacker, så att fiender till attack beslutsamt och med överraskningsmoment.

I modern tid, finns det sju olika grupper av krigsfartyg: förstöraren, kryssaren, fregatten, Corvette, ubåten, den hangarfartyg, och amfibieattack fartyg, liksom nu i stort sett nedlagda slagskepp klass. De flesta fartyg som används av marinen i dag är av jagaren klassen, trots allt dessa skillnader har suddats ut, eftersom fartygen lastas ner med vapen avsedda att anfalla luft, hav och land. Som minor och torpeder har också blivit ett mindre problem, har pansar också kunnat reduceras kraftigt på den moderna örlogsfartyg, vilket leder till mer slimmad, mindre skyddade fartyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.