Vad är ett krig kanot?

Ett krig kanot en kanot som har utformats för användning i krig. Krig kanoter kan användas i aktiv militära åtaganden, eller vid högtidliga tillfällen som en styrkedemonstration är önskvärt. Kanoter generellt kännetecknas av att vara smala, långa båtar som är traditionellt drivs med handen paddling, och de har använts av många mänskliga samhällen i tusentals år. Kriget kanot delar många egenskaper med de grundläggande kanot design med lite av ett militärt twist som syftar till att garantera att man kommer att klara sig bra i marin engagemang. En av de mest anmärkningsvärda stilar i krig kanot är Waka taua, eller Waka, kriget kanoten används av Maori folket. Dessa kanoter är utformad för att rymma stora skaror av upp till 70 krigare, och de omfattar utsmyckade carving och ceremoniella anordningar. Har mycket vackert exempel på krig kanoter från maori kulturen kan ses på displayen, och ibland är de förs ut till kulturevenemang i ceremoniella processioner.

Native Americans också utnyttjas kanoter i krigföring, allt från små, lätta kanoter snabba raider till stora, tydligt ceremoniell kanoter dekorerad för konferenser och andra evenemang. Som en attack hantverk, är en kanot faktiskt ganska väl utformat, eftersom det kan vara lätt att manövrera med en kunnig besättning, och det kan vara extremt snabb med många paddlare arbetar tillsammans för att driva kanoten. Native American war kanoter ibland ses vid ceremoniella evenemang som hålls i grupper med en tradition av kanot byggnad. Den termen "krig kanot" används också för att hänvisa till ett racing evenemang. Inte alla folk ser det som en kategori, med krig kanot är oftast ses i Kanada, och ibland kallas kanadensare. Deltagarna i detta fall arbeta med stora, botten platt kanoter och en stor besättning som kan uppnå mycket höga hastigheter. Människor får lopp i evenemang krig kanot, och de kan också delta i regattor och andra ceremoniella tillfällen, särskilt om det finns en önskan att hedra inhemska arv, i vilket fall ceremoniella kanoter får användas.

Flera kanot tillverkare producerar krig kanoter som kan användas i konkurrens och andra evenemang. Det är också möjligt att bygga en, planer finns på Internet, och i samhällen med en historia av kanot göra, en skicklig båtbyggare kan vara villiga att arbeta med en lärling som är intresserade av att lära. För personer som är intresserade av att bevara arvet, interning kan vara en mycket värdefull erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.