Vad är ett jakten?

Termen "jakten" syftar på två olika typer av vattenskotrar. Pinnaces kan fartyg eller båtar, beroende på vilken typ av fartyg som diskuteras med jakten båtar som används i stor utsträckning över hela världen i dag, medan fartygen är mindre vanliga. Båda typerna av vattenskotrar tycks ha sitt ursprung i Europa, och de har oftast undan av andra typer av farkoster som utvecklats i modern tid. Men pinnaces fortfarande är av intresse för historiska skäl.

utvecklades större jakten fartyg av holländska och används mellan den 17 och 19-talen. Dessa pinnaces var klassiskt torg uppgjorda och blygsam i storlek, och användes främst i de nordliga vattnen. En del har använts för att följa flottor resa till Nya världen, och de användes också som relativt lättmanövrerad båt i kustnära vatten. Ett antal kopior av pinnaces upprätthålls av organisationer är intresserade av historien om fartyg och segling.

Flera samtida källor visar sammanblandning mellan olika typer av fartyg, som några som definitivt färdades på pinnaces hänvisas till dem av andra namn. Nomenklaturen för olika fartyg och båtar har varierat och utvecklats under tiden, och ibland montering av historiska båtar segla förvirrad sin identitet för människor som inte var särskilt bekant med vattenskotrar. I de mindre betydelse, ett jakten är en lätt båt som traditionellt rörd av åror eller segel. Dessa pinnaces var avsedda för kommunikation mellan fartyg och land, eller från fartyg till fartyg. Manövrerande ett jakten var betydligt enklare än att hantera ett stort fartyg, så att gods och passagerare att snabbt lastas och lossas. Flera pinnaces kan användas för att överföra laster samtidigt för effektivitet och säkerhet. Använda ett jakten skulle också skydda stora fartyg från pirater som kunde ligga på lur i hamn. Dessa båtar är också ibland kallas "anbud. "

I modern tid, termen "jakten" används ofta för att hänvisa till en liten båt som är förknippade med ett större fartyg. Jakten är inte avsedd att fungera som en start eller livbåt, och kan användas för olika ändamål. Man kan också använda ett jakten på nära stranden åtgärder såsom tillfälligt fiskar eller båtlivet, och historiskt sett jakten använde några pirater som en lätt farkost som skulle kunna användas för att snabbt attackera och göra av med bytet från en oförsiktig fartyg som skulle inte förstå att det var en attack fram för sent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.