Vad är etanolbränsle?

etanolbränslet är ett alternativt bränsle för bensin. Normalt är etanolbränslet görs antingen från ett korn som majs eller majs eller sockerrör. I USA är majs främst för att göra etanol bränsle, medan det i andra allmänt varmare platser, sockerrör är den bästa källan till biomaterial för att göra etanol bränsle. Det är också möjligt att destillera etanol bränsle från petroleum, men nämner etanolbränslet refererar vanligtvis till bio-etanol.

Etanol bränsle kan användas blandats i en modifierad bensinmotor, men det är mycket vanligare att hitta en 85% bensin och 15% etanol bränsle blandning. Denna blandning kan användas direkt i en bensinmotor. Denna blandning brinner renare i motorn, vilket leder till mindre utsläpp. Om etanol av förnybara bio-källor, då det också minskar användningen av fossila bränslen. Etanolbränslet har några nackdelar, det har lägre energidensitet än bensin, så en tank av etanol bränsle inte kommer att gå så långt som en tank för bensin, och etanol kan vara svårare att börja i mycket kalla temperaturer.

etanolbränslet används också som ett syresätta tillsats till bensin. Förr användes kemiska metyl tert-butyl ether (MTBE) för detta ändamål. Denna kemikalie har fallit i onåd, eftersom MTBE är farligt och mycket skadligt för miljön. Etanolbränslet kan ge samma funktion utan de negativa effekter på miljön. Syresättning av bensin ökar oktantal kvalitet, ökar förbränningen och minskar utsläppen av kolmonoxid. Denna praxis ser mer använda under vintermånaderna än den gör under sommaren. I USA är bio-etanol bränsle huvudsakligen tillverkas av majs eller majs. Detta beror främst på den mängd majs som odlas i USA och den lätthet med vilken dessa produceras. Sockerrör är inte lika lätt som odlas i USA.

Kritiker av detta synsätt hävdar att den totala energitillförsel som krävs för att omvandla spannmål till etanol bränsle är nästan lika med energin i bränslet. Däremot är tillverkningen av etanolbränslet från majs en relativt ny verksamhet i Nordamerika, och förbättringar i processen väntas. Den nuvarande produktionen är nästan oförändrat jämfört med hur Majswhiskey gjordes under den banbrytande dagar. Tillverkning av etanolbränsle från majs förändras också från en begränsad skala till storskalig produktion av multinationella företag. Dessa storföretag forskar sätt att göra processen mer effektiv. I varmare klimat, sockerrör används. Denna process är mycket mer positiv när det gäller energi återvinnas. I vissa fall är den överblivna sockerrör fiber material också brändes som biobränsle när socker har tagits bort från sockerrör. Detta ökar den totala mängden energi som återvinns från processen.

Brasilien och några av de karibiska öarna är stora förespråkare av sockerrör tillvägagångssätt. Etanolbränslet är en betydande bidragsgivare till bränsle kraven i dessa platser och kommer troligen att fortsätta att öka i betydelse. Brasilien är kanske det land som har allra mest påtagligt anpassat denna teknik, med 20% av bilarna nu använder ren etanol och minst 50% med en blandning av bensin och etanol. Etanolbränslet är också förknippade bidra med en stor andel av energiekvationen i USA, trots oron för ekonomin i energibalansen. Etanolbränslet är en växande bransch, avsedd pun.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.