Vad är en vägmätare?

en vägmätare spår hur långt den gått från en bil, lastbil eller annat fordon, och är med i instrumentpanelen. Motorcyklar har en vägmätare fast vid basen på styret, i ett streck, eller ovanpå bensintank. En vägmätare kan vara mekanisk eller digital. En mekanisk vägmätare består i princip av en serie kuggar featuring siffror på varje kant. Kuggarna vänder i enlighet med hjul rotation via vägmätaren kabel och drivmekanism. Den mekaniska vägmätare är döljs av en windowed hölje som avslöjar bara en enda rad av siffror, som visar aktuell körsträcka. Detta kan ses på hastighetsmätaren ansiktet. Beroende på fordonets ålder, en mekanisk vägmätare kan ha en maximal räkna med 99. 999 miles, varvid det rullar över för att börja berätta från 00. 000 miles. Den moderna elektroniska eller digital vägmätare spår körda mil med ett datachip. Utslaget är digitalt visas och körsträcka lagras i huvudmaskinrummet modulen. Tillverkare hoppades elektroniska vägmätaren kan hindra vägmätare bedrägeri, men detta har inte varit fallet.

andrahandsvärde på ett fordon är till stor del baserad på körsträcka. Allt annat lika, desto färre miles ett fordon har, desto högre andrahandsvärde. Vägmätare bedrägeri, eller klockning innebär manuellt ställa in trippmätaren till falskt tömma körsträcka och ökar värdet på bilen.

Clocking en mekanisk vägmätare är en ganska enkel uppgift. Oärlig privata fester och oetiskt återförsäljare kan ta bort vägmätare, sväng manuellt kuggarna för att visa önskat miltal, sedan installera enheten. Innocent köpare kan betala hundratals eller tusentals dollar mer än bilens egentliga värde, ofta upptäcka vägmätare bedrägeri sent.

Bilindustrin förväntas den digitala eller elektronisk trippmätaren att kraftigt minska vägmätare bedrägeri. Dock behövs verktyg för att lagligt kalibrera digitala odometers för lagliga ändamål är lätt tillgängliga online och offline. Dessa verktyg är kända för att användas för att ställa upp digitala odometers. Experter hävdar att detta är faktiskt lättare än att vända tillbaka en mekanisk vägmätare. För att skydda dig mot bedrägerier vägmätare jämföra körsträcka på fordonet med titeln. Varje gång fordonet byter ägare, måste körsträcka anges på titeln. Om fordonet är nyare med 20. 000 miles eller mindre på vägmätaren det fortfarande bör ha den ursprungliga däcken. För äldre bilar med låg miles, kontrollera slitage på gas, broms och koppling pedaler. Begär underhållsdokumentation och /eller smog check register och notera miltal. Om du överväger en bil med en mekanisk vägmätare, bör radnummer jämnt. Om de är sneda eller synligt rör sig när du rap instrumentbrädan eller inför vägmätaren råder experter promenad bort.

Slutligen, använder ett företag som CarFax eller AutoCheck att få en rapport på fordonet med hjälp av Fordonets identifieringsnummer (VIN). Dessa rapporter inte bara kontrollera Vägmätaravläsningar, men kommer lista olyckor, översvämningar eller andra rapporterade missöden som drabbat fordonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.