Vad är en tredje järnvägspaketet?

En tredje tåg är en spårvagn installeras i tunnelbanan och några spårvägssystem att ge ström till elektriska tåg. Många subway system använder tredje skenor eftersom de är billiga att installera och de kör relativt effektivt, men det finns säkerhetsproblem förknippade med dem. Många konsumenter som använder tunnelbanan system känner till farorna med det tredje järnvägspaketet, eftersom de vanligtvis tydligt markerade. Dessa väl publicerat faror har lett till att användningen av "tredje järnvägspaketet" som en slang term, i förhållande till en politisk fråga som är så ut att det i huvudsak är untouchable.

Early subway system som används för förbränning för att driva sina tåg. Detta skapade en hel del föroreningar, vilket gör luften svår och obehaglig att andas. Många bytte till el så snart det blev tillgängliga, eftersom det var så mycket renare. Det finns flera sätt att tillhandahålla elektricitet är elektriska järnvägen, inklusive använda overhead ledningar och installera en tredje skena. Den tredje järnvägspaketet ligger på marken, bredvid de spår som används av tåget. Beroende på systemet, kan det tredje järnvägspaketet ligga åt sidan, eller det kan vara i mitten av spåren. En paddla sträcker sig från tåget för att komma i kontakt med det tredje järnvägspaketet, som leder elektricitet på tåget till ström. Många tåg kan använda systemet på en gång, lossa när de inte längre behöver ström. Det tydligaste nackdelarna för det tredje järnvägspaketet är att det kan vara mycket farlig. Det bär ständigt en mycket hög elektrisk ström, som kan vara dödliga för djur och människor som kommer i kontakt med det. Många säkerhetssystem är att förhindra kontakt med det tredje järnvägspaketet, allt från skidor som gör fysisk kontakt svårt att höga plattformar och skyddsräcken avsikt att göra det svårare att få komma ut på spåren.

Men i områden där spåren är i nivå med marken, har det varit incidens av allvarliga skador och dödsfall till följd av kontakt med det tredje järnvägspaketet. Den förhöjda standard och underjordiska spår, är det tredje järnvägspaketet vanligtvis sitter på sidan av spåren motsatta akut tunnlar och trappor, för att se till att människor inte kommer i kontakt med det tredje järnvägspaketet om de behöver evakuera tåget. På stationer, är det tredje järnvägspaketet placerad mot väggen i stationen, snarare än på plattformen sidan, så att människor som hamnar på spåren kommer att vara i mindre fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.