Vad är en skåpbil?

Skåpbilar är motorfordon som kännetecknas av ett organ som inte har fönster på sidorna och baktill på design. Ofta används för transport av varor för korta sträckor, skåpbilar av denna typ har använts under årens lopp av florister, rörmokare, elektriker och kontor företag utbudet. Panelen van vanligtvis har en lastkapacitet som liknar en vanlig storlek pickup, men har fördelen av att vara slutna, förhindra dåligt väder skadar några varor under transport. Det skåpbil har sitt ursprung i början av bilindustrin. Samtidigt som det finns en del stridigheter om vem som tillverkat den första van av denna typ finns det en gemensam överenskommelse om att den grundläggande konstruktionen var väl etablerat i slutet av 1920-talet. Vid den tiden var skåpbil inte bara använts för transport av kommersiella varor, utan också av många brottsbekämpande myndigheter som ett sätt att transportera brottslingar från ett fängelse till ett tingshus, eller ens som ett sätt att transportera människor till fängelse när de hade arresterats. Denna speciella inkarnation av skåpbil kallades ibland Svarta Moria, eller helt enkelt som en SNUTHÄCK.

Företagsägare insåg snabbt skåpbil som inte bara ett praktiskt sätt att leverera varor till lokala kunder, utan också som ett utmärkt sätt att annonsera. Med fasta sidor och bakdörrar av fordonet, det var en enkel uppgift att lägga till bokstäver och bilder till de yttre lack, vilket gör att van att effektivt fungera som en rörlig skylt. Med hjälp av en van i denna metod reklamen ofta tillåts företag att marknadsföra sig själva, även på områden där sådan publicitet utrustning som skyltar eller distribution av broschyrer var strängt förbjudet. Anpassade skåpbil nådde en topp i popularitet bland konsumenterna under decenniet av 1960-talet. Under den tiden skulle många ungdomar köpa används skåpbilar, reparera motorer, och måla själva bilarna i den psykedeliska stilen som var populär under den senare hälften av detta årtionde. Inom några år, började skåpbilar falla i onåd, att tappa mark till nyare transport skåpbilar som innehöll fönstren längs sidorna och bakdörrar av fordonen. Fortsätter dock popularitet kommersiella skåpbil till nutid.

Det är svårt att avgöra hur stora fordonet måste vara för att anses vara en verkligt skåpbil. Till viss del beror detta på att begreppet används annorlunda i många nationer runt om i världen. De allmänna konstruktion samt de olika ansökningarna tenderar att förbli desamma från ett land till ett annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.