Vad är en oduglig?

En oduglig är en anordning som är konstruerad för att förhindra en bil från start, eller inaktivera bilens elsystem så att den inte kan köras. Det finns ett antal ansökningar om disablers, med de vanligaste är förvaltningen av billån, men disablers kan också användas som stöldskyddsutrustning och rätt verktyg för efterlevnad. Användningen av disablers började bli mycket populär i början på 21: a århundradet, med flera företag som tillverkar sina egna versioner inriktade på olika marknader.

Om en bil lån, kan en oduglig monteras i en bil att inaktivera den om låntagaren missar en betalning. I denna bemärkelse är oduglig ibland jämfört med telefon, om ett konto inte är aktuell, kommer telefonen att stängas av, och samma sak gäller för ett fordon som oduglig. Dessa bil disablers vanligtvis varningssystem för att varna föraren när en betalning är nästan beroende, till slut blinkar rött och piper för att visa att bilen kommer att vara inaktiverat i 24 timmar. När en betalning har skett, kan föraren ange en kod för att återställa oduglig.

Långivare får endast bevilja kredit till personer med riskabla historier om dessa människor är överens om att använda disablers på sina bilar. När lånetiden är upp, kommer enheten att tas bort av en tekniker. Förare kan inte ta bort eller stör enheten, eftersom det ofta finns en anti-sabotage åtgärd som kommer att stänga av tändningen om den inte tas bort av någon som är behörig att göra detta. Det oduglig kan även innehålla en locater där långivaren kan använda för att hitta bilen i händelse av att det måste återtas. En del människor använder disablers som stöldskydd enheter. I detta fall kommer oduglig hindra bilen från att starta om inte någon skriver in en kod för att avväpna och enheten kommer att folien människor som försöker stjäla bilen. Har en oduglig installerat kan sänka bilförsäkringspremier och göra förarna känner sig säkrare.

De brottsbekämpande myndigheterna har också föreslagit att använda disablers. Eftersom många bilar har komplexa elektriska system, en avlägsen handikappande produkt, kan utformas för att överbelasta bilens processorn med nuvarande och därmed få bilen att sluta köra. Detta skulle kunna användas för att förhindra biljakter, vilket kan vara mycket farliga, dyra och tidskrävande. Samma teknik kan också vara teoretiskt användas för att återta ett fordon som inte har utrustats med en oduglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.