Vad är en generator?

En generator är en del av avgiftssystemet för din bil som producerar el för många enheter. En typ av generator omvandlar generatorn mekanisk energi till elektrisk energi. Även bilens batteri levererar några elektricitet, de flesta av de elektriska system i fordonet, kräver generatorn är stadig ström av makt.

växelström (snarare än likström) ger generatorn sitt namn, eftersom detta är den typ av elektricitet som skapas. Det är främst en mekanisk anordning, som döljer en trissa, hjul, penslar och ledningar, som krokar till vevaxeln och går till batteriet. Detta sätt bensin befogenheter motorn att vrida vevaxel, som i sin tur ansluts till generatorn. Den generator som omvandlar rörelsen i aktuellt när bilen körs. Det leder elektricitet driver kylfläkt, strålkastare, vindrutetorkare, radio, defogger och luftkonditionering.

För att vara mer specifik, en växelströmsgenerator är mycket effektiv på att producera en konstant hög spänning, även när bilen är i viloläge, på grund av hur det fungerar. Bältet (från vevaxeln) ansluter till en remskiva system, kallad rotorn, så att när bandet vänder flyttar den magneter över en speciell yta, kallas en dirigent. Moving magneter, i statorn, generera ett elektrostatiskt fält, annars känd som elektricitet. Detta växelström styrs av en spänningsregulator för att hålla spänningen stadigt. En annan del, som kallas dioder, omvandla växelström till likström som flyter på batteriet och andra komponenter.

Även om din generator dör eller fel, din bil kommer att pågå ett tag direkt bort av batteriet, tills alla på batteriet är undergrävd. Därför är det svårt att veta när din generator har problem. Ibland harsh noise, eller intermittent strålkastarna, kommer att ge bort. Kontrollera att remmarna på generatorn inte är spruckna, eller felaktigt skärpas, innan du byter ut hela saken. Ombyggd GENERATOR kan vara en pålitlig, men billigare, alternativ om du behöver reparera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.