Vad är en fripassagerare?

en fripassagerare är någon som gömmer sig på ett tåg, buss, flyg eller fartyg i hopp om att resa gratis. Det finns flera skäl till fripassagerare ombord på ett fartyg, allt från illegal invandring till vågar. Som en generell regel kan vara en fripassagerare vara extremt farligt, och det kan också medföra allvarliga rättsliga följder om det fripassagerare fångas, speciellt på flygplan.

stuva undan är nog nästan lika gammal som kommersialiseras trafik. Fripassagerare dokumenterades visserligen på antika grekiska och romerska fartyg, och de inkluderade flyr slavar, folk undvika värnplikt, och människor som bara ville äventyr. Fripassagerare även var inte begränsade till människor, råttor, till exempel berömda sprida Black Plague av stuva undan på fartyg och djur fripassagerare fortsätta att vara ett problem i hela världen.

Några historiska fripassagerare lyckats göra sig säkert till sin destination och även dra nytta av den strävan. En handfull människor som gjort en nystart i Amerika, till exempel var fripassagerare ombord på fartyget, och många av dessa människor fick hjälp av regelbundna passagerare som smugglat dem mat och gömde dem från fartygets befäl.

Riskerna med att vara en fripassagerare varierar beroende på vilken typ av transitering. Vid minst en fripassagerare riskerar att fångas och kastas bort eller tvingas att betala fullpris. Många fripassagerare utsätter sig också för fysiska risker, på tåg, till exempel människor skadas varje år genom att försöka hoppa på eller av rörliga tåg, och några av dessa skador är mycket allvarliga. Aircraft fripassagerare har frusit ihjäl i landningsstället, medan fripassagerare på fartyg svultit ihjäl av brist på föda under långa transporter.

För att vara en fripassagerare är farlig, de flesta bara försöka det när de känner att de inte har något annat val. Flyktingar från krig, till exempel, kan fripassagerare Efter att ha nekats flyktingstatus eller invandrare får fripassagerare, eftersom de inte har råd med biljett att resa till ett nytt land. Brottslingar har också varit känt att försöka fripassagerare medan undgå rättvisan.

En del människor också romantisera tanken på stuvning bort, och de kan försöka att på ett vågar eller rolig. Detta rekommenderas inte, eftersom tack vare genomgripande förändringar i transport-lag efter den 11 september, har många företag svårt med hårdhandskarna för fripassagerare, vilket gör metoden mycket svårt och därmed mycket farligare. Om fångas, kunde en fripassagerare eventuellt behandlas som en terrorist, och finna sig själv i en mycket klibbig situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.