Vad är en förgasare?

En förgasare, en så kallad carb för kort, är en anordning som används i en förbränningsmotor, exempelvis vilken typ hittats i en bil. Uppfanns av Karl Benz på 1800-talet och patenterades 1886, en förgasare uppgift är att blanda luft och bränsle. Fram till mitten till slutet av 1980-talet, dessa enheter var de primära bränsle leverans metod för motorer. Efter den tiden, tog bränsleinsprutning över som den mest använda metoden för bränsle, eftersom det anses mer effektiv och bättre när det gäller utsläpp. I själva verket mitten till slutet av 1990-talet såg ett slut på förgasaren användning i nya bilar.

Även förgasarna har förlorat sina platser i de flesta bilar, är de fortfarande används i motorcyklar. Detta kan dock komma att upphöra så många nyare modeller också gå över till bränsleinsprutning. Inte för tillfället, förgasare fortsätta att ha en plats i små motorer, och de kan finnas i vissa specialiserade fordon. Till exempel är förgasarna fortfarande används i fordon byggs för stock-car racing. Förgasare finns också i små-utrustning motorer, såsom de som finns i gräsklippare.

Alla förgasare följer en grundläggande typ. I grunden består en förgasare av ett rör med en justerbar platta över det. Denna platta kallas gasen plattan och kontrollerar mängden luftflödet. En förträngning i röret kallas venturirör, som skapar förgasaren s vakuum. Inom vakuum är en jet, som är ett hål som gör det vakuum att dra i bränslet.

För att förstå hur en förgasare fungerar, måste man titta på Bernoullis princip. Denna princip förklarar att hastigheten i luften påverkar dess tryck. När det rör sig snabbare, är dess tryck sänks. Vissa människor tror att gaspedalen eller gaspedalen styr flödet av bränsle när en förgasare används. Istället börjar acceleratorn vissa förgasaren åtgärder som leder till mätning av luft som sugs in i motorn.

hastighet av luftflödet, som regleras av förgasare, påverkar trycket och reglerar mängden bränsle som levereras till motorns luftström. Jobbet i förgasaren är inte alls trivialt. Om enheten inte får blanda helt rätt, kommer motorn gå ordentligt. När för lite bränsle blandas med luft, kör motorn magert, inte springa alls, eller lider skada. När för mycket bränsle är tillåtet i de översvämningar motor, hög bränsleförbrukning, släpper ut för mycket rök, får eller kör fast och spiltor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.