Vad är en flytväst?

En flytväst är en enskild enhet som är utformad för att hålla en person eller djur flytande i vatten. På varje båt eller flyg resor över vatten, bör det finnas en flytväst för varje spädbarn, barn och vuxna. Det finns även flytvästar finns för hundar. I de flesta fall passar flytväst över personens huvud. Varje flytväst är kategoriserad som typ I, typ II eller typ III. Det finns också "throwable" floatation enheter, t. ex. ringar, prickar flytande kuddar, eller hästsko-typ, som faller under Typ IV och används för att rädda någon som redan har fallit i vattnet utan en väst på. En typ I eller offshore-flytväst är det bästa för vatten som är öppna och grov. Denna typ av väst används oftast när vattnet är fjärrkontrollen och när en räddning blir försenade eller långsam. Fördelarna med en typ I väst är att den har bäst bärighet och det kommer att hålla en medvetslös användare uppåt i vattnet. Nackdelen är att det är skrymmande att bära och att lagra. Det kustnära flytväst eller typ II väst är bäst för lugna vatten. Det är vanligtvis bärs på sjöar eller andra inre vattenvägar och områden där de rädda att vara snabb. Det är bekvämare och lättare att lagra än typ I väst. Även om vissa västar kan vända en medvetslös användare uppåt, inte alla typ II västar kommer att göra det.

Även om det ser fortfarande ut som en flytväst, Type III väst kallas flotation stöd. Det är perfekt för en bäraren som är medveten, som är i lugna vatten, och i områden där rädda sker snabbt. Det är inte troligt att hålla en person uppåt, men är det mest bekväma av de tre typerna. En uppblåsbar flytväst är en annan möjlighet för många båtfarare. Denna typ verk av självuppblåsande när bäraren träffar vattnet. Vissa märken av typ III-uppblåsbara är typ västar utformad för att hålla bäraren uppåt, vilket gör dessa märken ett bra alternativ för de båtar i lugna vatten. De viktigaste avskräckande till uppblåsbara västen är att det kan dyka om det slår en snabb eller vasst föremål. Det viktigaste när du bär flytväst är att det ska passa ordentligt. Om den är för stor, kan bäraren glida lätt ut av det. Om den är för liten, kommer det att fästa inte lämpligt runt bäraren och det kommer inte att hålla personen flytande. De flesta västarna har vikt riktlinjer. Det är viktigt att hitta en som matchar vikten på bäraren, särskilt för barn. i flygplan, de flesta flytvästar finns under sätet, men i vissa fall är sittdynan börsintroduktion enheten. I flygningar där flygplanet färdas över en stor mängd vatten, som en ocean, kommer flygvärdinnor ge varje uppsättning föräldrar ett spädbarn västen. Det flytvästar utformade specifikt för spädbarn och hålla dem flytande vid vattnet landningen.

för båtfolket med hund sällskap finns även flytvästar för hundar. Liksom sina mänskliga motsvarigheter, västar finns i storlekar från extra-small till extra stora. Dessa kan vara särskilt användbart för mindre hundar eller hundar som inte kan simma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.