Vad är en cab?

En cabriolet är en typ av lätt, två hjul vagn som kan dras av en eller flera hästar, beroende på utformningen. Termen har också antagits för att beskriva en göra av nittonhundratalets bil som skulle också vara lätt och enkel att köra. En sann hästdragna Cabriolet är inte en fruktansvärt ovanlig syn i områden med stor häst befolkningar, som vagnen hanterar bra, ser elegant och passar för många olika väderförhållanden. Vissa transporter operatörer använder restaurerade viktorianska cabriolets för en touch av autenticitet.

Termen kommer från den franska cabrioler , "för att dansa eller kapris," en hänvisning till hur vagnen skulle lätt flyga eller skumma marken. Det yttersta rot finns i den latinska capreolus , det ord som används för att beskriva en vild get. Den grundläggande grunden till cabriolet lades i slutet av 1700-talet, när lätta vagnar för uthyrning i städerna blev en växande nödvändighet, eftersom färre personer hade hästar. Den klassiska cabriolet design inkluderar en framåtvänd plats som den två hjul. I de flesta fall är en låda eller sidan steg enligt föraren, men i vissa fall en cabriolet kan drivas av någon som sitter i vagnen. Konstruktionen är avsedd för två bekvämt, och kan dras av en enda häst, men ett par kan användas för att göra en cabriolet ser mer prålig. En hopfällbar huva slutför konstruktionen, vilket gör att passagerarna kan njuta fint väder och logi sig från regn och frossa.

Designen fulländades i Frankrike i början av 1800-talet, för att tillgodose behovet för en lätt vagn som lätt skulle navigera trängsel. Många livré stall tog upp konstruktionen eftersom folk hyra en häst och vagn skulle lätt kunna hantera en cabriolet, och cabriolets användes också som hyrda fordon som taxibilar. Faktum är att begreppet "Cab" för ett hyrt fordon och förare är en förkortning av "cabriolet" som visar hur vardagens Cabriolet var som en för-hyra fordon.

grundläggande utformningen av den tvåhjuliga vagnen också en bra fjädring som kunde hantera rimligen grov användning och vägar. De flesta byggare skapade lightweight, very basic cabriolets som inte var fruktansvärt fancy eller formellt, även om designen skulle kunna göras mer tycke för överklassen förare. Många lärde sig att köra en häst med en cabriolet, eftersom vagnarna hanteras mycket bra och drogs ofta av en stabil, vana patient hästar till ett brett spektrum av förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.