Vad är en avgiftsbelagd tunnel?

en vägtull tunnel är en tunnel som man måste betala avgift för att passera. Vägtullen vanligtvis används för att finansiera tunneln underhåll, eller att återbetala lån såsom obligationer som har utfärdats för att finansiera byggandet av tunneln. Toll tunnlar är nära relaterade till avgiftsbelagda broar, avgiftsbelagda vägar och andra trafikleder som vägtullar väcks.

Storleken på avgiften för en viss tunnel kan variera. Många Toll tunnlar tar inga avgifter för fordon som används i kollektivtrafik, t. ex. bussar. De kan ta ut högre avgifter för fordon med mer än två axlar eller för stora lastbilar, och kan erbjuda en rabatt eller frikort till carpoolers. Beroende på utformningen av avgiften, kan folk betala en vägtull båda hållen, eller, för att spara tid på återresan, får en vägtull endast krävas en väg. Man kan betala på en avgiftsbelagd tunnel under flera olika sätt. Många regioner har automatiska system som kommer att dra pengar från ett konto när en transponder passerar genom en anordning som monteras vid infarten till tunneln. Det kan också vara möjligt att betala med kontanter, mynt, eller kredit-eller betalkort vid betalstationer. Automatiserade betalningssystem bås kan tillåta människor att slänga i rätt förändringar för tullen, och vissa avgiftsbelagda tunnlar acceptera polletter och andra betalningssätt. I vissa fall kan en tunnel etablerats som en avgiftsbelagd tunnel från början , med transitering myndigheter fastställandet av avgiften. Vägtullar kan tas upp regelbundet de kostnader som förknippas med tunneln ökar. I andra fall kan tunnlar börjar gratis, och en vägtull kan läggas till senare för att hantera förändrade omständigheter eller förhållanden. Omvänt kan en avgiftsbelagd tunnel också förvandlas till en fri tunnel gång tillfredsställande medel har samlats in, som till exempel när vägtullarna används för att återbetala ett band.

Typiskt tecken på inställningen till tunneln informera bilister att en avgift skall betalas för att passera, och varna bilister att storleken på avgiften. Skyltar kommer också tydligt ange den sista avfart före tunneln, ger folk en chans att gå av vägen innan du betalar avgiften.

människor som försöker passera en avgiftsbelagda tunneln utan att betala den avgift som vanligen omfattas av böter. Vissa vägtullar har förlåtelse program för människor som vänder sig från betalar sidan och inser att de inte har pengar först när de inte kan stänga vägbanan. I dessa fall, om personen samtycker registrera dig för ett automatiserat vägtullsystem, bötesbeloppet för brott mot vägtull kan frångås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.