Vad är en altaner?

En SKYDDSRÄCKE är en anordning som är avsedd att främja allmänhetens säkerhet genom att förhindra att människor eller fordon från att passera från en etablerad spår eller väg till ett farligt område. Många är bekanta med placeringen av skyddsräcken längs farliga vägavsnitt, men någon typ av hinder för att förebygga fall och skador kan betraktas som ett altaner. Till exempel har många vandringsleder har skyddsräcken i områden där branta faller sannolikt. I allmänhet ett antal villkor måste vara uppfyllda före installation av en skyddsräcksramar kommer att övervägas.

Utformningen av ett skyddsräcksramar kan variera, beroende på hur den är avsedd att användas. Som regel tar skyddsräcksramar i form av en lång remsa av starka rösterna metall bifogas inlägg. Metallen är stämplat så att den har flera åsar. När något träffar altaner, åsarna deformationszoner, sprida energi längs den altaner. Den flera inlägg förhindra en kollaps, om effekten är extremt tung eller i mycket hög hastighet. Det påverkade avsnitt behöver oftast bytas ut efter olyckan har raderats. Guardrails rädda liv genom att hindra människor från att falla och fånga upp effekterna av olyckor.

Även om en altaner är avsedd att skydda allmänheten, ett antal av säkerhetsskäl är associerade med räcke, särskilt sådana som avser att arbeta med bilar. Den första är "slut behandling, eller gärna på slutet av altaner. Förr skyddsräcken inte tak eller färdiga på något sätt, lämnar en kil av kraftig stål i vardera änden av sträckan altaner. Om någon kolliderade med slutet på en hög hastighet, kunde skyddsräcksramar tränga potentiellt bilen, orsakar skador eller dödsfall. De flesta moderna slut behandlingar är böjda eller tillplattad och utformat för att motstå effekten något.

Om altaner eller avsluta behandling är för stark, så den har potential att köra ner bilen tillbaka i trafik. Därför är de flesta balkar avsedda att absorbera energi, snarare än böja det. Dessutom trafiken ingenjörer måste tänka på höjden av ett altaner. En lång fordon kan slå över en låg altaner, men en motorcykel kunde glida under en hög andel. Därför måste höjden vara noga innan ett skyddsräcksramar installeras.

För att en motorväg skyddsräcksramar ska installeras, trafik ingenjörer skall fastställa att det finns en allvarlig risk för svår terrängkörning kollisioner. I ett område med en historia av kollisioner, är risken klart illustreras, och sträckan kommer att läggas till i förteckningen över områden som behöver Bröstvärn. I andra situationer, ingenjörer har för att utvärdera närheten av altaner, letar efter en klippa eller andra skarpa förändring i höjd, och med tanke på årstid villkor som is och snö. Om risken bedöms som tillräckligt allvarlig, kommer en skyddsräcksramar installeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.