Vad är en Vevaxel?

vevaxeln ligger i motorn på ett fordon och omvandlar kraften som skapas av motorns kolvar rör sig upp och ner i en kraft som rör sig hjulen i en cirkulär rörelse så att bilen kan gå vidare. Ligger inne i bilens motor är vevaxeln ansluten till alla kolvar i motorn och svänghjulet. För att förstå denna axel, är det viktigt att förstå hur kolvarna och svänghjulet arbete.

en bilmotor producerar rörelse genom att skapa explosioner inuti. Dessa explosioner orsak delar av motorn att gå som i sin tur flyttar hjulen. Kolvarna i en motor flyttas upp och ner av vevaxeln innanför cylindrar. Explosioner som uppstår i dessa cylindrar tryck mot kolvarna att köra dem tillbaka ner och börjar cykeln om igen. Kolvarna är ansluten till vevaxeln för att den rör sig med dem och håller deras reglerade rörelser.

För att jämna ut de ryckiga rörelser skapas av det rörliga kolvar, svänghjulets bifogas i slutet av vevaxeln. Som axeln rör sig, visar det svänghjulet i en cirkelrörelse. Skårorna i svänghjulet bidra till att jämna dess rörelser och ansluta den till andra bildelar som tur hjulen. Detta vänder upp och ner rörelse skapas av kolvar och vevaxel i en cirkulär rörelse för att driva bilens hjul.

För att kolvarna ska fungera, en del av motorn kallas kamaxel måste rotera och öppna intaget och Outtake ventiler. Dessa ventiler öppnar och stänger så att flödet av luft, vilket är nödvändigt för att skapa en explosion i cylindern. Vevaxeln är ansluten till kamaxel och orsakar kamaxeln att rotera tillsammans med den. Detta ger de två motordelar arbeta tillsammans och är aldrig i otakt.

Problem uppstår när vevaxeln är för lång eftersom den behöver extra stöd för att hantera trycket från cylindrar. För att lösa detta problem, är motorer ofta i en V-form, med korta vevaxlar stället för att använda raka form med långa vevaxlar. En V-formad motor har två uppsättningar flaskor, en på varje sida. Den raka Motorn har bara en uppsättning av alla cylindrar i rad. En V8-motor, till exempel, skulle ha fyra cylindrar på varje sida istället för att försöka placera åtta cylindrar i en rak linje.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.