Vad är en Vanpool?

En vanpool är en typ av transitering där en grupp på fem till 15 personer reser tillsammans i en skåpbil. Normalt är vanpools används av grupper av pendlare som reser för att arbeta tillsammans i bilen i stället för i separata bilar. Vanpools liknar carpools, där människor rida tillsammans i en bil till arbetet, förutom att en vanpool kan transportera fler människor, och det kan ges i en mängd olika sätt. Tillsammans med offentliga bussar kan vanpools vara ett mycket effektivt, miljövänligt och billigt sätt att resa, och de är spridas i stadsområden. I vissa fall kan en vanpool organiseras av en grupp pendlare som köper eller hyr en skåpbil, och turas om bilkörning och hantering av van s underhåll. Andra vanpools använda privata eller offentliga van tjänster, med pendlare som registrerar sig för ett vanpool program och uppfyller van i ett centralt allmän plats tillsammans med andra åkare. Ju fler ryttare, desto lägre blir kostnaden för att använda vanpool ger pendlare med ett incitament att anställa folk i grannskapet för att hålla kostnaderna nere. En del arbetsgivare att tillhandahålla eller subventionera kostnaden för van pooler för sina anställda. Arbetsgivaren kan också erbjuda tjänster som Internet på sina lastbilar, så att människor kan arbeta på sin väg till arbetet, om de så önskar. Statliga myndigheter kan också subventionera kostnaden för vanpools, erkänna dem som en form av kollektivtrafik som kommer att minska trafikstockningar, mindre utsläpp och öka säkerheten genom att samla människor kring enskilda fordon snarare än att de reser sig.

En av fördelarna med denna tjänst under en buss är att vanpool kan släppa folk bort mitt framför sina dörrar hemma eller på arbetet, samtidigt som en mer komfortabel körning än de flesta bussar. Vanpools kan också köra på udda tider, till exempel mycket tidigt på morgonen, när bussen tjänster kanske inte är tillgängliga. Kostnaden för en vanpool kan variera, beroende på vilken tjänst och antalet personer åkte med i den van, men det kan jämföras med hjälp av en buss, särskilt om vanpool subventioneras av staten eller av en kollektivtrafik byrå.

Invånare i städerna kan ta reda på om en vanpool tjänsten är tillgänglig i deras område genom att söka på sitt område och "vanpool" i deras sökmotor. Om en tjänst inte är tillgänglig, kan pendlare vill tänka starta en, ett bra ställe att börja är med kollektivtrafik tjänstemän som kan vara intresserade av att underlätta service. Invånare på landsbygden kan också dra nytta av vanpools för resa till arbetet, skolan eller andra platser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.