Vad är en Troopship?

En Troopship är ett fartyg som har utrustat för att transportera militära trupper i vare sig fred eller krig. Många nationer har i stor utsträckning litade commandeered fartyg för trupptransporter historiskt, med vissa regeringar även subventionera inhemsk sjöfartsindustrin i utbyte mot ett löfte om en del av rederierna för att tillåta militären att använda sina fartyg som behövs. Trupptransportfartyg användes flitigt under första och andra världskriget för att transportera stora truppstyrkor till Stilla havet och europeiska teatrar, och de fortsätter att användas tillsammans med flygplan, i mindre skala.

Många nationer föredrar att använda omvandlas passagerare trosskydd som trupptransporter. Det finns flera anledningar till ombyggnad i stället för att bygga skräddarsydda fartyg för att transportera trupper. Den första anledningen är att en Troopship ingen special utrustning, och det kan bara behöver användas på ett begränsat antal tillfällen, vilket gör att beslagta och konvertering av ett existerande fartyg mer kostnadseffektivt än att bygga transport från scratch. Potentialen för konvertering kan också utropat som en motivering för att ge subventioner till varvsindustrin.

Använda omvandlas passagerarfartyg kan också vara lämpligt, eftersom dessa fartyg är konstruerade för att bära ett stort antal människor och uppnå höga hastigheter. Vissa omvandlas trupptransporter i första och andra världskriget lyckades till och med sänka fienden, med ett fartyg, särskilt ramma en fiende jagare. Använda privatägda fartyg också minskar underhållskostnaderna för de militära, som kan vara en bestämd bonus i ögonen på papper trycka administratörer. Förutom transporterar soldater, får en Troopship också användas för att utföra vissa militär materiel , inklusive fordon, medicinsk utrustning, och så vidare, förutsatt att lastrummet på fartyget är tillräckligt stor. Vissa trupptransportfartyg har också specialiserat sig på sjukhus fartyg som utför transporttjänster och medicinsk vård till skadade medlemmar av militären. För konverterade fartyg som är långsamma och sårbara för angrepp och fungera som ett sjukhus fartyg kan vara att föredra för att tjäna som Troopship, eftersom sjukhuset fartyg ska vara immuna mot fientliga attacker.

>

har några mycket välkända Ocean Liners varit trupptransporter, inklusive Mauretanien , den ökända Lusitania s systerfartyg, tillsammans med Queen Mary, Queen Elizabeth II , Leviathan , och dömd Titanics systerfartyg Olympiska och Britannic . I vissa fall lämnades beslagen av dessa fartyg i stort sett intakt medan exteriörer målades grå eller prydda med blända kamouflage, vilket måste ha varit en surrealistisk upplevelse att segla soldater i krig på berömda lyx foder används som trupptransporter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.