Vad är en Toe-Rail?

En toe-rail eller toerail är en smal remsa som löper längs kanterna på båtens däck. Den toe-rail fyller flera funktioner, och kan vara gjorda av olika material beroende på båten. Flesta båt varven har förmåga att reparera, byta eller renovera ett tå-skena som har skadats genom slitage. Vissa sjömän gör också egna reparationer, om de har erfarenhet av att arbeta på sina båtar. Medan toe-tåg kan vara små, är det en viktig del av båten, förbättra säkerheten för alla på däck. Den toe-tåg är cirka fots höjd. En viktig funktion i detta tåg är att förhindra att fötterna glider överbord när man arbetar nära kanten av däcket. Medan en tå-tåg inte kommer att hålla någon från att falla överbord, kommer det att öka säkerheten längs kanten på däcket genom att fånga en sjöman sko om den börjar glida bort däcket, som kan hända när däcket är halt eller en sjöman är fokuserad på en viss uppgift och är inte medvetna om hur nära hon eller han är på däcksidan. Detta kan hjälpa seglare rätta en bild av däck innan den förvandlas till en nedgång.

Toe-räls också spara verktyg som annars kan glida över bord. Samtidigt lösa saker på däck är i allmänhet inte uppmuntras eller acceptabelt, medan de som arbetar aktivt med däck, kan flera verktyg vara närvarande och kvar på däck för att göra dem lätta att nå. Om båten uppställningsplatser samt verktyg börja glida ner på däck, kommer de att stöta på tå och räls innan du går över bord.

På vissa båtar är tå-järnväg en fästpunkt för olika utrustning. Den andra är den utrustning som fästs i däcket. Rälsen är dessutom ofta perforerade eller konstruerade med luckor så att vatten kan flöda fritt genom det. Detta säkerställer att stillastående vatten är inte kvar på däck, där det kan innebära en fara utöver potentiellt skadliga däck på lång sikt.

Bland skogar som används för toe-skenor, är teak ett populärt val eftersom det är svårt och något som är resistenta mot elementen. Teak har även historiskt använts i inplankning av samma skäl. Aluminium på moderna båtar är populärt, eftersom det är slitstarkt och kräver lite i vägen för underhåll än en periodisk kontrollera att den är ordentligt fastsatt. Glasfiber och plast kan också användas, varvid toe-tåg kan vara eller pressad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.