Vad är en Tire Bana?

Tire slitbanan är fodrade och blockerade mönster på ytan av ett däck som ger dragkraft till däcket. Ofta betecknas som en larv spår, trampa finns på däcket varje bil. Slitbanemönster varierar med olika däck och olika bilar, men användningen är densamma.

Hittade just på ytan av hjulet som kommer i kontakt med marken, däckets slitbana ofta mönstrad i linjer eller block, och kan vara upp till många inches eller centimeter djup. Slitbanan gör att regn, snö, lera eller andra element som inte passerar genom däcket utan bil förlora dragning. Det slitbanor skärs djupa att låta ämnen passera dem utan att störa rörelse hjulen, och sedan gå tillbaka ut. De är nödvändiga för att förhindra vattenplaning och att föra några bilar från att de fastnar i snö eller lera. Vissa däck, så kallade slicks, är gjorda med liten eller ingen trampa, och används strikt för tävling på torra ytor.

Regelbundna street däck på standardiserade fordon är utrustade med liknande slitbanor från bil till bil, och trötta tröttna. Dessa är att bekämpa den vardagliga inslag av regn eller snö. Andra tire slitbanor, som de hittade på lera däck eller terrängfordon, är mycket djupare och placerade mycket längre ifrån varandra. Dessa specialiserade slitbanor möjligt för att underlätta rörlighet genom tjock lera och terräng. Ratten mönster i dessa slitbanor tillåter däcket att gräva i leran och utvisa det utan sticker.

Även om de inte alltid används i terräng, motorcyklar och terrängcyklar är utrustade med däck slitbana liknar en lastbil eller alla terrängfordon. Denna ökade trampade kapacitet används för att ge bättre väggrepp för ett mycket lättare fordon mer mottagliga för att förlora stabilitet. De mindre yta lämnas om dessa båda större trampa däck gör att trampa på slits snabbare. Genom miles körning, däckets slitbana kommer att minska när den yta som slits bort genom alltför mycket kontakt med vägen. Med mindre yta, slitbanor det blev grundare, ger dem möjlighet att ge mindre dragning. Ett enkelt sätt att avgöra när du ska byta eller regummerade däcken är när mönsterdjupet når en höjd på mindre än ett öre. I det här läget kan nya däck monteras på bilen, eller det gamla däck kan förbättras genom en process som kallas regummering.

Många militära eller tunga fordon funktionen segment metal låt inom sina däck. Dessa förstärkta slitbanor tillåta extra rörelse för ett fordon för tunga att dra nytta av en normalstor eller gummi däckets slitbana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.