Vad är en Smart Car?

Även känd som intelligenta bilar, smarta bilar är fordon som är utrustade med system-driven former av artificiell intelligens. Det begrepp som den smarta bilen är att frigöra föraren från många av de vardagliga uppgifter i samband med bilkörning, vilket gör handlingen att köra mer behaglig. Förespråkarna för denna typ av tekniska innovationer ofta notera att genom att befria föraren av åtminstone en del av beslutsprocessen, finns möjligheten att den utbredda användningen av intelligenta bilar skulle bidra till att göra vägarna betydligt säkrare än de är idag.

Idén om en smart bil har funnits i flera årtionden. Filmer och tv-apparater visar ibland har skisserat bilar med högt utvecklad artificiell intelligens, och några som var i stånd att självständigt tänkande och handlande. Medan verklighet smarta bilen är inte lika avancerad som teater porträtt, fortsatta ansträngningar för att göra det mesta av befintlig teknik har lett till ett antal bil innovationer som är aktuella testas.

Smart bil utveckling har redan lett till innovationer som är vanligt på många märken och modeller idag. Ett exempel är modernt automatiskt Emergency Notification system, där sensorer på fordonet kontakt med en central supportorganisation och lita nödsignaler när det finns en kollision eller någon form av mekaniskt fel. Samma system kan även röst samspelet mellan föraren och avlägsna personal som kan larma myndigheterna och därmed ge stöd till en skadad eller på annat sätt handikappade förare.

Många av funktionerna tänkt för smarta bilproduktion har att göra med att skydda föraren liksom andra fordon på vägen. En självständig farthållare Funktionen aktiveras automatiskt när vägförhållanden är gynnsamma för att bibehålla en enhetlig hastighet vilket minimerar risken för resande över postat hastighetsgränsen. Strålkastare som automatiskt slås på när ljusförhållandena mörknar till en viss punkt är ett annat exempel på smart innovation. A lane departure warning system som aktiveras när pågående trafiken i körfältet är närvarande är ett annat exempel på en egenskap som skulle hjälpa föraren att undvika olyckor och förbli säkra.

Arbetet med att skapa en smart bil för massproduktion pågår, med några av de insatser spetsen av staten godkända organisationer och kommissioner. Vissa privata oro är också involverade i det fortsatta arbetet med att utveckla den ultimata Smart Car. Bland övriga funktioner som för närvarande under utveckling inbegriper förmåga bilen för att köra säkert utan tillförsel av en mänsklig förare, samt ett övervakningssystem som skulle avslöja om föraren var berusad, i någon form av medicinsk ångest, eller är på annat sätt gjorts obrukbara Trafiksäkerhet. Det finns också insatser för att utveckla trafiksystemen tecken erkännande som skulle tillåta fordon att upptäcka och tolka trafiksignaler, postat skyltar längs vägkanten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.